Пазарджик

Лайънс клубовете в Пазарджик отбелязват Международния ден на белия бастун

  14.10.2022 16:56             
Лайънс клубовете в Пазарджик отбелязват Международния ден на белия бастун

Дамски Лайънс клуб „Тракия - Пазарджик“ и Мъжки Лайънс клуб инициират акция в училищата ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, ОУ "Св. Климент Охридски" и ОУ „Христо Смирненски“ по повод Международен ден на Белия бастун.

През 1970 г. международната организация на слепите обявява 15 октомври за Международен ден на белия бастун. ИЗОБРАЖЕНИЕТО НА ЧОВЕК С БЯЛ БАСТУН В РЪКА Е ПРИЕТО ЗА СИМВОЛ НА СЛЕПОТАТА В ЦЕЛИЯ СВЯТ от Учредителното събрание на Световния Съюз на слепите през октомври 1984.

Белият бастун не само сигнализира на останалите хора за частично увреждане или липса на зрение у неговите носители, но засега е и най-надеждното помощно средство за ориентиране и придвижване на незрящите. Създатели на белия бастун са Лайънс членове от щата Илинойс през 1930 г. По официални данни в света са регистрирани 285 милиона слепи или слабо виждащи хора, а в България те са над 28 000.

Лайънс клубове Пазарджик са част от Международното Лайънс движение с основна цел да работим в полза на обществото и на нуждаещите се. Мотото ни е “Ние служим”. Основните програми са превенцията и борбата с очните заболявания, диабета, развитието на културата, работата с младите хора, запазването на мира и околната среда.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички