Пазарджик

Годишна изложба на Дружеството на пазарджишките художници

  14.10.2022 11:34             
Годишна изложба на Дружеството на пазарджишките художници

Годишната изложба на художниците от Представителството на СБХ-Пазарджик ще се открие на 18 октомври от 18,00 часа в галерия " Георги Машев ", съобщиха от творческата организация. Традиционното арт събитие, подкрепено от Община Пазарджик, ще покаже произведения в разнообразни техники на художниците, които цяла година са се готвили за него.

Датата не е случайна - 18 октомври е денят на който, художниците празнуват своя професионален празник. На този ден се отбелязва деня на св. Лука - деятел и авангелист, патрон на художниците. Предание твърди, че деятел Лука е бил пристрастен от живописта и че за първи път е нарисувал иконите на Иисус Христос, Света Богородица и на апостолите Петър и Павел. Aпостол Лука се счита за учредител на христианската иконопис и за настойник на художниците. Всяка година на този ден професионалните художници на град Пазарджик демонстрират своите произведения, основани през изтеклата година. Често се любуваме на нови достижения, нови технологии и композиции, сътворени с доста ентусиазъм и любов.

Изложбата ще бъде експонирана до 18 ноември.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички