Крими

Полицейският бюлетин на 14 октомври 2022 г.

  14.10.2022 11:47             
Полицейският бюлетин на 14 октомври 2022 г.

Жена е пострадала при пътно-транспортно произшествие на пътя Пазарджик-Пловдив. Както вчера съобщихме сигнал за случилото се е получен около 15 часа в ОДМВР-Пазарджик. Към мястото незабавно били насочени екипи на сектор „Пътна полиция“, РУ-Пазарджик, пожарната и линейка на „Спешна помощ“. Пристигайки в отсечката между селата Мало Конаре и Говедаре униформените установили самокатастрофирал лек автомобил „Опел“. Водачът му бил 49-годишен мъж от Пазарджик, а до него пътувала 45-годишна жена от същия град. В резултат на удара в крайпътна мантинела е пострадала жената, която е транспортирана в МБАЛ-Пазарджик с фрактура в областта на гърдите. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на шофьора са отрицатели. По случая е образувано досъдебно производство.

Непълнолетно момиче извършило кражба е установено от пещерски полицаи. Преди два дни в РУ-Пещера била депозирана жалба от служителка в местен хипермаркет. Жената съобщила, че от търговския обект, в който работи била извършена кражба на спортен екип, блуза и панталон. При проведеното разследване служители на група „Криминална полиция“ и инспектор „Детска педагогическа стая“ скоро била установена самоличността на извършителя. Оказало се 15-годишно момиче от родопския град. По случая е образувана преписка, която е докладвана на прокуратурата.

Млад мъж притежаващ наркотици е задържан от пазарджишки полицаи. Снощи на кръстовище в Пазарджик дежурен автопатрул извършил проверка на 22-годишен мъж от областния град. Униформените установили, че той пренася в себе си полиетиленов плик със суха листна маса. Полевият наркотест реагирал положително на марихуана. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Полицаи от Панагюрище установиха и задържаха мъж извършил груба вандалска проява. Вчера сутринта в РУ-Панагюрище бил получен сигнал от общинската администрация в средногорския град. През нощта на сряда срещу четвъртък неизвестен извършител е унищожил над 70 метра цветни лехи засадени с декоративни растения в района на централния площад „20-ти април“. На мястото бил извършен оглед, предприети са действия за установяване размера на нанесените щети. В хода на проведеното разследване „по горещи следи“ служителите от РУ-Панагюрище бързо влезли в дирите на извършителя. Станало ясно, че вандалът е 57-годишен жител на средногорския град. Той е задържан в ареста, а спрямо него се води досъдебно производство.

Бързи производства са образувани спрямо двама водачи през изминалото денонощие. Вчера следобед на улица в Брацигово служители на местния полицейски участък спрели за проверка „Фолксваген“. 46-годишният шофьор бил тестван с дрегер, като пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна. Няколко часа по-късно в района на Гара-Костандово велинградските им колеги проверили джип „Опел“, управляван от 36-годишен жител на септемврийското село Семчиново. Оказало се, че возилото е с прекратена регистрация.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички