Пазарджик

Противопожарни мерки за изборите

  30.09.2022 17:28             
Противопожарни мерки за изборите

В обектите, ангажирани с провеждането на изборите и тези за масово събиране на хора, е необходимо да се осигурят свободни пътища за евакуация, т. е. да бъдат освободени от материали и оборудване за затрудняваща евакуация. Пътищата за евакуация на пребиваващите в сградата да бъдат обозначени с указателни таблици.

Избирателните секции трябва да бъдат оборудвани с пожаротехнически средства за избрано гасене на пожара, същите трябва да са технически изработени. Достъпът до тях ще бъде свободен /да не се натрупват с материали и оборудване/ и трябва да бъдат добавени на достъпно и видно място за бързи действия при необходимост. 

Председателите, заместник-председателите и членовете на избирателните секции трябва да знаят местата на наличните пожаротехнически средства за оперативно гасене на пожара и да могат да работят с тях.

За отоплението на помещението се използват само стандартни отоплителните уреди и съгласно указанията на производителя им!

Печките на твърдо гориво да са добавени на негорима подложка!

Забранено е тяхното разпалване с лесозапалими и горими течности!

Отоплителните уреди да не се оставят без надзор!

При напускане на помещението още веднъж се убедете, че сте изключили ел уредите! 

Да не се поставят горими материали на разстояние минимум 1 метър до отоплителните уреди! 

В случай на възникнал пожар в жилищни сгради или в самото помещение на секционните избирателни комисии, председателят на СИК трябва да уведоми специализирания орган за пожарна безопасност и защита на населението на телефон 112 и да организира евакуацията на пребиваващите хора в сградата, както и да бъде незабавно. действия. мерки за основно гасене с наличните противопожарни уреди.  

Жилищата и помещенията в които са разположени секции за избор са абсолютно забранени от тютюнопушенето и от открит огън.

Забранява се внасянето в избирателните секции на каквото и да е горими и лесно запалими течности в изборния ден. 

РДПБЗН - Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички