Други

Над 600 униформени ще следят за нарушения в изборния ден

  30.09.2022 12:03             
Над 600 униформени ще следят за нарушения в изборния ден

Провежда се усилена подготовка и се извършват активни действия за осигуряване на нормалното протичане на предстоящите избори за народни представители, които са насрочени за 02.10.2022г. Дейностите, извършвани в тази посока, се осъществяват от служителите на Областната дирекция на МВР в Пазарджик, колегите им от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и други структури на вътрешното министерство.

Над 600 служители на Министерството на вътрешните работи ще следят за нормалното протичане на изборния ден в региона, охраната на Районната избирателна комисия, местата за гласуване, стационарните и подвижни изборни секции, съпровождането на изборните материали и машините за гласуване, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, мобилни екипи за проверки на сигнали, групи за осъществяване на ефективен информационен обмен с Министерството на вътрешните работи, ДАНС, Районната избирателна комисия, областната и общинските администрации, с окръжната и районната прокуратура в областта. Извършени са проверки за пожарната безопасност на изборните помещения и местата за съхранение на изборните материали.

Бюлетините вече пристигнаха в областта и са разпределени във всички 12 общини, където се охраняват от полицейски служители. На 01 октомври под полицейски ескорт всички изборни материали и машини за гласуване ще бъдат транспортирани и доставени в изборните секции на територията на цялата област. В тази връзка в гр.Пазарджик и в другите общински центрове може да се наложи временно ограничение на движението пред сградите на общините, докато трае разпределението и транспортирането на изборните материали.

За времето от 12.00ч. на 01 октомври до приключване на процедурата по разпределяне и предаване на изборните материали на секционните избирателни комисии, ще бъде преустановено движението на МПС по бул. „България” от кръстовището с улица „Цар Шишман” до кръстовището с ул. „Екзарх Йосиф”. Подобно ограничение важи и за 02 октомври/неделя/ и касае движението на МПС по бул. „България” от кръстовището с улица „Цар Шишман” до кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг” до приключване на приемането на изборните материали в Районната избирателна комисия. На място ще бъдат разположени екипи на полицията, на общинската администрация в Пазарджик, както и преградни съоръжения.

Припомняме, че по време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

В областта съдействие на колегите си за охрана на обществения ред ще оказват и екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

В сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Пазарджик и районните управления в Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище е създъдена организация с цел съдействие на гражданите от областта да упражнят правото си на глас в деня на изборите.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички