Пазарджик

Турски преподаватели гостуваха за интерактивен урок по родинознание в НУ “ Отец Паисий“ по “Еразъм+“

  30.09.2022 08:29             
Турски преподаватели гостуваха за интерактивен урок по родинознание в НУ “ Отец Паисий“ по “Еразъм+“

ПАЗАРДЖИК. На 19.09.2022 г. в НУ „Отец Паисий“ Елена Бишурова, класен ръководител на 1.В клас, проведе интерактивен урок по родинознание на тема „Представям своето семейство“ пред гостуващи педагогически специалисти от Деринско училище за специално образование и практика - ниво I, Турция, Kоджаели, Деринс. Визитата на колегите от Република Турция е осъществена по Договор №2021-1-TR01-KA121-SCH-000007204 по Програма Еразъм+.

Малките първокласници показаха своите знания за собственото семейство, за членовете му и ролите на всеки в него. В хода на урока учениците достигнаха до идеята, че взаимното уважение, подкрепа и сплотеност на всички негови членове са определящи за щастието в семейството.  Тази идея се пренесе в национален и европейски план. Бяха насърчени знанията за споделеното европейско наследство и многообразия. Учениците, заедно с госпожа Бишурова, г-н Некат Ишлер - ресурсен учител и г-н

Мурат Алпарслан - заместник директор на Деринско училище за специално образование и практика - ниво I, Kокаели, Деринс изработиха националните флагове на Република Турция и Република България.

Госпожа Бишурова сподели своя опит за работа с интерактивни инструменти пред своите европейски колеги, натрупан  в резултат на нейната богата педагогическа практика и обогатени от дейностите по Проект „Моето съвременно училище“, финансиран по програма „Еразъм+“. Проведения урок и обмяната на педагогически опит  подкрепиха интернационализацията и институционалното развитие на двете училища.

(Зн)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички