Четвъртък, 29 Дек 2022
 
Избори

Мая Манолова в Пазарджик: Имаме спасителен план с 5 точки - МРЗ трябва да стане 1260 лева!

  29.09.2022 17:12             
Мая Манолова в Пазарджик: Имаме спасителен план с 5 точки - МРЗ трябва да стане 1260 лева!

Лидерът на „Изправи се България“ лично провери колко струват дървата в пазарджишките складове

ПАЗАРДЖИК. С посещение на лидера Мая Манолова завърши предизборната кампания на политическа партия "Изправи се България" в нашата област. В Пазарджик тя и останалите кандидати за народни представители от листата за 13 МИР се срещнаха и разговаряха с граждани на Тортата. Мнозина пожелаха да се снимат с гостенката. Сред партийните материали, които се разпространяваха, имаше и метли – за изчистване на „боклука“, в който сме затънали в последните години.

Ето какво каза Мая Манолова при своята визита:

- Кампанията приключва и аз съм уверена в добрия резултат на "Изправи се България". От днес социолозите дават прогнози, че прескачаме четирите процента и влизаме в следващия парламент. Надявам се да имаме силна и мотивирана група от почтени хора и заедно да удържим думата си пред нашите избиратели.

Изготвили сме спасителен план с пет точки, с който ще влезем в парламента. Сред точките са таван на цените на бензина и дизела до 2.50 лева,

таван на цените на основни хранителни продукти,

кампанията "Не плащай", касаеща енергийно бедните, които са над 3 000 000 души, а не 300 000, както твърди четворната коалиция. Искаме те да получат пълна компенсация от държавата за повишените цени на тока, парното, водата, дървата за огрев, пелетите, природния газ.

Настояваме и за рязко и безусловно повишаване на доходите. Предупреждаваме пенсионерите, че от 3 октомври ги очаква поредната измама и унизително отношение от страна на четворната коалиция. Те за пореден път ще бъдат излъгани - обещано им беше преизчисление, а на практика само една трета ще получат такова и то средно с 8.6%. А ние сме казали - преизчисление на пенсиите на база осигурителен доход през 2021 г. Искаме и вдовишките пенсии да се увеличат с 40%, така че хората, които са останали сами, да имат подкрепа от държавата.

Нека минималната работна заплата да стане 1260 лева.

До нейния размер ще въведем необлагаем минимум. Както и данък "Богатство" за всички, които получават над 150 000 лева годишно.

Нашите законопроекти за дълговото робство са готови - за колекторските фирми, за частни фалити, за банките, за бързите кредити. Хората не могат да свързват двата края. Все повече задлъжняват, има нужда от законодателство, което да ги подкрепи в условията на свръхзадлъжнялост и криза.

Мая Манолова обърна специално внимание на проблема с дървата за огрев, които в момента са проблем за много българи:

- Все повече хора ще се топлят с тях, защото на пръв поглед им изглеждат евтин и достъпен вариант. Но това е само на пръв поглед. Заради безхаберната политика на четворната коалиция и липсата на адекватно поведение на служебното правителство, научавам, че дървата за огрев в Пазарджишко са стигнали 220 лева. А четворната коалиция и вицепремиерката Нинова обещаха, че ще са до 50-60 лева. Да, увеличиха енергийните помощи за 300 000 души - от 523 на 623 лева, но

с тях могат да се купят едва два и половина кубика дърва.

Стана ясно, че преди да дойде в Пазарджик, Мая Манолова е била в дома на Атанаска от Памидово, по нейна покана. Тя е един от въпросните 300 000 граждани.

- Атанаска живее с майка си, сестра си и сина, който е седмокласник и всеки ден пътува до училище в Пазарджик, като му се налага да ползва и такси, защото последният автобус е прекалено рано. На фона на всички тези разходи се очертава, че и зимата ще е студена за семейството.

- Отидохме в горското стопанство да получим дървата си, но ни казаха, че нямат добив, нямат работници, нямат превоз - разказа Атанаска. - Обадихме се отново след седмица, както ни посъветваха, но решение не беше намерено. А имаше споразумение за по-евтини дърва, нали вицепремиерката Нинова официално го обяви…

- Като сключваш споразумение, което е невъзможно за изпълнение, възникват проблеми - коментира Мая Манолова. - Разговаряхме с много горски стопанства. Дърводобивът вече е на пазарна основа. Обявяват се обществени поръчки, печелят фирми, които имат нужните техника и работници, плащат на съответното горско стопанство и снабдяват. Призовахме служебния министър официално да бъдат обявени търгове за дървесина за местното население. Но това очевидно не се е случило, след като цената е 220 лева.

След срещата на Тортата Мая Манолова отиде да провери лично колко струват дървата за огрев в пазарджишки складове.

- Хора като Атанаска ще се на студено през зимата заради поредното безхаберие на поредното правителство. Четворната коалиция ги излъга, сега по справяне с последиците от некомпетентното и лъжливо управление няма никакви действие. А хората като Атанаска у нас са много - 40% от населението се топли на дърва.

На предстоящите избори в неделя може да подкрепите ПП "Изправи се България" с бюлетина 17.

Изправи се срещу системата! Гласувай полезно!

Платена публикация

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички