Понеделник, 28 Nov 2022
 
Избори

София Балинова от ИТН: Срамно е за нас, батачани, да ни управлява ДПС!

  29.09.2022 15:10             
София Балинова от ИТН: Срамно е за нас, батачани, да ни управлява ДПС!

София Балинова е от Батак и е 4-та в листата на "Има такъв народ" за народни представители за 13 МИР Пазарджик. Завършила е фармация в Пловдив. С 25 години трудов стаж като фармацевт.

Г-жо Балинова, какво ви мотивира да участвате като кандидат за НП от квотата на ИТН?

За мен ИТН не е просто партия,за мен ИТН е кауза. Аз съм част от партията от самото начало и за мен бе чест, че бях поканена да се включа в листата на ИТН. Мотивът ми да се включа в предизборната надпревара е благото на страната ни и по-добро бъдеще за нашите деца.

Необходимо ли бе излизането на ИТН от коалицията?
Да, абсолютно необходимо. Вие сами виждате, че тази коалиция бе изтъкана от лъжи и некоректно отношение от нашите политически партьори не само към нас, а и между самите тях. Видя се, че някои от партньорите в коалицията не работят в интерес на българския народ, а преследват единствено партийни и лични интереси, затова нямаше как вече ИТН да бъде част от тази коалиция. И между другото, хората сега ни поздравяват за това наше решение и казват, че е трябвало отдавна да предприемем тази крачка.

Вие сте представител от Батак. Има ли и какви са  належащите проблемите в община Батак?

Като всяка община и при нас също има проблеми. Отчитам като най-голям проблем, че един от най-исторически значимите български градове се управлява пряко и непряко от ДПС, което е срамно за батачани! Затова и наскоро подкрепих организирания мирен граждански протест с искане Батак да се отдели в самостоятелна община, в която да няма намеса от съседните села - Нова махала и Фотиново.

Като фармацевт къде виждате проблеми във Вашата сфера?

Има доста проблеми за изброяване в нашата сфера, но може би едни от най-съществените са неравномерното разпределение на аптечната мрежа, липсата на аптечна карта, монополизма на НЗОК, задълбочаваща липса на медицинска помощ в малките населени места... Важно е да се направи всичко необходимо,за да се решат тези и други проблеми.

Платена публикация
 


Свързани