Четвъртък, 29 Дек 2022
 
Регионът

По-малко от месец до срока за предаване на конкурсните работи в „Пещерските будители“

  29.09.2022 12:24             
По-малко от месец до срока за предаване на конкурсните работи в „Пещерските будители“

По-малко от месец остава до крайния срок за предаване на конкурсните работи за третото издание на "Пещерските будители" - 25.10.2022 г., напомнят организаторите от "Биовет" АД. Темата, по която ще работят тази година участниците е: "Хората от моя роден град". Както и в предишните издания на конкурса децата ще бъдат разпределени в три възрастови групи - начален, прогимназиален и гимназиален етап. Първите две групи ще имат възможност да покажат своето творческо виждане с писане на приказка, разказ, стихотворение, а най-големите могат да предадат и есе.

Конкурсът този път е явен, тъй като в журито няма да присъстват действащи преподаватели по български език и литература, също така и по изобразително изкуство. Писмените работи ще получат оценка от Цветана Дашинова, Цветана Чучева и Златка Златанова. Рисунките ще бъдат оценявани от Ивана Петкова, а фотографиите от професионалиста Драгомир Тетереков. Напомняме, че всички деца, включително и децата със СОП, от Пещера и прилежащите към общината населени места - Радилово и Капитан Димитриево, както и децата от други общини, които се обучават в пещерско училище имат право на участие в конкурса.

При предаването на конкурсните работи е важно да се знае, че само начален курс ще пише на ръка писмените си работи, всички останали деца от прогимназиален и гимназиален курс трябва да представят съчиненията си написани на компютър, а също така и да предадат файла си на своите преподаватели.

Пожелаваме ползотворна работа и успех на всички участници.

 

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички