Избори

Александра Попова, кандидат от листата на ПП: За да бъдем Промяната, трябва да не ни е страх да застанем с лицата си

  26.09.2022 09:26             
Александра Попова, кандидат от листата на ПП: За да бъдем Промяната, трябва да не ни е страх да застанем с лицата си

Представяме ви Александра Попова - кандидат за народен представител под номер 3 в листата на "Продължаваме промяната" за 13 МИР - Пазарджик.  Александра е на 35 г., от гр. Велинград. Семейна, с едно дете. Завършила е Техническия Университет-София със специалност инженерен дизайн. Продължава образованието си във Флоренция, Италия, където става магистър по графичен дизайн. След завършването на магистратурата си Александра се завръща в България и става част от екипа на една от водещите български компании за реклама и маркетинг. Понастоящем Александра живее във Велинград и работи като UX/UI дизайнер в международна софтуерна компания. Част от отбора на "Продължаваме промяната" от самото начало.

Г-жо Попова, завършила сте магистратура във Флоренция , Италия. Какво Ви мотивира да се завърнете и да се реализирате тук?

Завърших магистратурата си в Италия, но никога не съм имала планове да остана и да се реализирам там. Идеята ми винаги е била да получа добро образование и да следвам мечтите си в България. Харесва ми да живея в тук, обичам да съм близо до семейството и приятелите ми.

Кое провокира един млад човек да се захване с нелеката сфера на политиката?

Знаете ли, никога не съм си представяла, че ще се кандидатирам за народен представител. Имам професия, която обичам и практикувам в града, който обичам. Истината е, че аз не съм сама в това начинание, а съм част от сплотен отбор, който се бори за истинска промяна в нашия край. Младите хора трябва да бъдем активни, да отстояваме мнението си, да не ни е страх да застанем с лицата си зад идеите, в които вярваме, да бъдем Промяната. Благодаря на човека до мен - Иван Петров. Неговата подкрепа и отдаденост на каузата Продължаваме Промяната, ми дават сила и увереност, че сме на прав път.

От създаването на „Продължаваме промяната” сте в партията. Как повярвахте в проекта и кой Ви насочи към него?

Всички вкъщи сме социално активни и живо се интересуваме от политическия живот в страната. Участвали сме на повечето протести срещу статуквото и когато се появиха Кирил и Асен на политическата сцена, не беше трудно да разберем, че те носят промяната, от която всички имаме нужда.

Коя е най-знаковата промяна, която партията предлага за следващия управленски период?

Ако хората ни се доверят и повярват в Промяната, нашата основна цел ще е повишаване на доходите на работещите и пенсионерите, чрез спиране на кражбите на публични средства от държавния бюджет и осигуряване на благоприятна среда за развитие на бизнеса.

Кои са най-спешните мерки, които могат да залегнат в първите 100 дни на управление на една бъдеща коалиция?

Трябва да помогнем на хората да преминат през зимата по-леко. Основната ни задача ще е облекчаване на ценовия натиск чрез осигуряване на компенсаторни механизми за справяне с енергийната и газова криза. Необходими са и незабавни промени, които да направят възможно антикорупционната комисия да заработи ефективно. Ще продължим социалната си политика, която е основен наш приоритет.

Като казахме коалиция, с кого бихте се коалирали и с кого – не?

Не бихме се коалирали с ГЕРБ и ДПС. Това са партии, които са доказали във времето, че техен приоритет не са гражданите, а обръчите им от фирми. Няма да се коалираме и с партии, които искат да обърнат посоката на България на изток, предавайки националния интерес, чрез популистки действия и изказвания в полза на чужди държави. Наши естествени партньори са всички партии, които споделят демократични ценности и висок политически морал.

Как бихте оценили работата на служебното правителство, например в частта за договаряне на газ с открит търг за кратък или за 10- годишен период? Не е ли бомба за бъдещите правителства?

Да се опитваш да договориш дългосрочен договор за газ в сегашния момент, когато цените са достигнали пикови нива, е най-малкото нелогично за всеки трезво мислещ човек. Нашето правителство беше осигурило достатъчни количества, с помощта на Европейската комисия. За съжаление служебното правителство закупи само един от осигурените седем танкера на преференциални цени, с което компрометира газовото обезпечаване на държавата. Основната ни цел трябва да е осигуряване на количествата, нужни до лятото на следващата година. Когато пазарът се нормализира, ще можем да мислим за дългосрочни договори. Всяко друго действие излага на риск националния интерес на България.

А работата на ГЕРБ в последните 12 години?

С една дума - впечатляваща. В период на световен икономически растеж България е последна по доходи и първа по смъртност в Европа. Европрограмите бяха само за избрани. Ако бяха управлявали законово, така че страната ни да разгърне потенциала си и хората да имат по-добър стандарт на живот, то сега България трябваше да изглежда по съвсем различен начин. Просто държавата беше превърната в мафиотска структура. Предстои ни да извървим дълъг път, за да се справим с корупцията и да постигнем икономически растеж, който да убеди българите да не търсят по-добри възможности за реализация в чужбина. Искрено вярвам, че можем да постигнем това с помощта на българските граждани.

Един по-любопитен въпрос – за ролята на жените в политиката. Като съперници на мъжете или като партньори?

Когато хората са обединени от обща кауза и идеи, полът няма значение.

Разкажете за по-големите предизвикателства на кампанията? Избрахте позитивна кампания с множество срещи с избиратели на живо. Най-важен ли е живият контакт с доверието на избирателя?

Срещите с избирателите са изключително важни. Нищо не може да замени запознанството и разговорите с хората. Така те добиват реална представа за нас - какви сме като хора, а ние пък получаваме много адекватна обратна връзка за работата си. Най-голямото предизвикателство е да преодолеем изкривената медийна среда, за да достигат нашите послания до избирателите.

Как бихте обнадеждили хората в социалната, здравна и икономическа криза? Какво ще им пожелаете за знаковата дата 2 октомври?

Живеем в много трудни времена. Важно е хората да знаят, че инфлация се очакваше още с избухването на пандемията, тя е глобална и причините за нея са комплексни. За да се справят с покачването на цените, хората трябва да имат по-високи доходи. За мен най-ефективния начин за справяне с кризите е продължаване на социалната политика - повишаване на минималната заплата, удвояване на пенсиите в следващите 4 години. Българската държава е длъжник на гражданите си и все още има много, което трябва да им предостави.

За 2-ри октомври ще кажа следното – ние, българите,  трябва да решим дали искаме да продължаваме да живеем във време на преход и зависимости, да сме подчинени на мафиотски структури, да сме сплашвани и притискани, или искаме да живеем в нормална правова държава, където всеки човек бива възнаграден според таланта и заслугите си, и където върховенството на закона е реално и осезаемо.

Миналото се опитва да ни убеди, че нищо не зависи от нас. Това не е така. Най-важното на този ден е всеки да излезе и да гласува, според своите собствени убеждения. Бъдещето е в нашите ръце.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички