Избори

Изявление на Антоанета Цонева във връзка с коментара на кмета на Панагюрище Никола Белишки

  25.09.2022 16:29             
Изявление на Антоанета Цонева във връзка с коментара на кмета на Панагюрище Никола Белишки

- Кметът Белишки няма как да ни сплаши или притесни. Хората в Панагюрище заслужават да бъдат свободни - заяви Антоанета Цонева от "Демократична България" по повод коментара на кмета на Панагюрище Никола Белишки, че прессъобщението на ДБ от вчера за привикването на кандидат-депутати от ДБ за даване на обяснения в полицията заради сигнал на секретаря на общината Таня Ненкова не отговаря на истината и манипулира читателя.

- Изявлението на кмета на Панагюрище Никола Белишки пред вестник “Знаме” е изтъкано от неверни факти и тежко непознаване на същността на изборния процес с машини.

Ето какво се случи всъщност.

В изявление пред вестника той твърди, че секретарят на общината Таня Ненкова не била подавала сигнал в полицията срещу кандидатите за народни представители от “Демократична България”, които в събота обучаваха хората как се гласува с машина.

Това не е вярно! Полицейският служител Матей Баремов се обади в събота да отидем в полицейското управление, защото има сигнал от секретаря на общината, свързан с използваната от нас машина за демонстрационно гласуване. Това и направихме. Справка на сайта на общината показа, че все още тази длъжност се заема от Таня Ненкова.

Що се касае до това как точно сме получили демонстрационната машина, най-добре е кметът Белишки да попита своите съпартийци от ГЕРБ, които имат право на същата машина и със същите цели - да се показва на хората из страната как се борави с нея.

За това кой отговаря за машината, какво се случва с нея, кой я пази и всички останали нелепи въпроси, които задава в изявлението си пред “Знаме”, е хубаво да прочете нормативните актове, да се запознае с практиките на ЦИК и да установи, че тези машини не участват в изборния процес. Те се ползват единствено с обучителна цел и след края на предизборната кампания се предоставят отново на ЦИК.

Наясно сме, че на местните представители от ГЕРБ не им е приятно да има политически сили, които се борят за правата на гражданите и за демократичния процес, но ще трябва да свикват с тази нова реалност.

Знаем също така, че те смятат, че с полицейски и административен натиск могат да сплашват хората, да ги държат в зависимост. Затова призоваваме всички граждани на Панагюрище да не се поддават на внушения и манипулации, а да се борят за правата си и да бъдат свободни хора.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички