Понеделник, 28 Nov 2022
 
Регионът

Кметът Никола Белишки: Антоанета Цонева и ДБ си правят пиар чрез лъжи и манипулации!

  25.09.2022 11:18             
Кметът Никола Белишки: Антоанета Цонева и ДБ си правят пиар чрез лъжи и манипулации!

Защо има двоен стандарт при предоставянето и съхраняването на демонстрационните машини за гласуване, пита градоначалникът

ПАНАГЮРИЩЕ. Във връзка с вчерашното съобщение на „Демократична България“, че техни кандидати за народни представители са били неоснователно привикани в Районното управление на полицията в Панагюрище, защото обучават хората как се гласува  с демонстрационни  машини, потърсихме за коментар секретаря на общината Таня Ненкова. Тя е визирана в публикацията като човекът, подал сигнал в полицията. Таня Ненкова отказа коментар, но по темата разговаряхме с кмета Никола Белишки.

- Антоанета Цонева и ПП „Демократична България“ си правят пиар за наша сметка чрез лъжи и манипулации, заяви той. – Таня Ненкова не е подавала никакъв сигнал. Обяснила е какво се е случило след като е била попитана от полицая, който охранява машината в сградата на Общината. От ДБ представят г-жа Ненкова като член на ОИК, но тя нито е била член, нито председател на ОИК. Да не говорим, че ОИК няма никакво отношение към парламентарните избори – а към местните! Нека от ДБ да кажат кой, къде и кога е подал такъв сигнал, за да забъркат Община Панагюрище в случая. Аз обаче искам да питам РИК защо е този двоен стандарт? За да получим ние тази машина, ние сме отишли с автомобил и с полицейски ескорт, а откакто е при нас, полиция я охранява 24 часа. Г-жа Цонева, след като е получила тяхната машина от ЦИК, как точно отговаря за нея? Денонощно ли спи до нея? Има ли полиция или частна охрана за машината? Ако се случи нещо с машината, кой носи отговорност за това? И защо 265 общини в България трябва да правят  тази организация и заедно с МВР да вкарат такъв голям ресурс, а аршинът спрямо политическите партии да е друг? След като те не се нуждаят от охрана, може би всички ние трябва да бъдем охранявани от тях? В клип г-жа Цонева говори за драстично поведение на Община Панагюрище и за това, че „ГЕРБ на местно ниво дерибейства“. Ще сезирам МВР и прокуратурата да направят проверка как точно нашата общинска администрация „дерибейства“ по волята на ГЕРБ и ако проверката не установи подобно нещо, ще си потърсим правата по съдебен ред – заяви на свой ред кметът Белишки.

(Зн)


Свързани