Спорт

Европейската седмица на спорта стартира в Панагюрище (СНИМКИ)

  23.09.2022 19:45             
Европейската седмица на спорта стартира в Панагюрище (СНИМКИ)

Осмото издание на Европейската седмица на спорта #BeActive стартира днес в зала „Арена Асарел“, в Панагюрище. Кметът на общината Никола Белишки и заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков символично дадоха началото на спортния празник, който се провежда едновременно в общо 42 европейски държави и събира над 71 милиона участници.

„Асарел-Медет“АД беше представено по време на събитието от директор „Човешки ресурси“ Бисерка Янева. Тя поздрави организатори и спортисти и пожела европейската инициатива да привлече още повече млади хора, да ги мотивира да спортуват ежедневно и да бъдат активни. „Нашата компания е подкрепяла и ще продължи да подкрепя всички значими спортни събития, които се случват в Панагюрище. През тази година застанахме зад инициативата „Панагюрище – Европейски град на спорта 2022“ и съм изключително радостна, че нашият град беше домакин на много атрактивни състезания. Пожелавам успех на всички и се надявам, че все повече млади хора ще се докоснат до магията на спорта“, каза Бисерка Янева.

Сред гостите беше и управителят на дъщерното ни дружество „Тракийски хотелиери” Николай Иванов, който поздрави участниците в инициативата, като им пожела да бъдат активни и да спортуват заедно.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки каза, че изборът именно от Панагюрище да стартира Европейската седмица на спорта е признание за труда и хъса, с който тренират всички местни спортисти. Той благодари на „Асарел-Медет” и „Тракийски хотелиери” за подкрепата за инициативата „Панагюрище – Европейски град на спорта 2022”. „Надявам се, че и занапред заедно ще продължим да работим за устойчивото развитие на спорта в нашата община и за постигане на още много нови успехи”, каза кметът Никола Белишки.

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков поздрави общинското ръководство за усилията, които полага за местните клубове. „Европейската седмица на спорта е една много ценна инициатива, която стимулира активния и здравословен начин на живот”, каза заместник-министър Бучков и подари плакет на кмета Никола Белишки.

След края на официалната част в зала „Арена Асарел” се проведоха демонстрации по десет вида спорт. В тях се включиха състезатели от клубове, които членуват в Асоциация на спортните клубове в Панагюрище. Всеки от зрителите и участниците можеше да види и големи световни шампиони от плът и кръв сред официалните гости, както и оригинала на уникална българска марка - първата в света въобще марка, посветена на шахмата - итсинска мечта за филателистите, отпечатана през 1947 година. Всички демонстрации приковаха вниманието на присъстващите, но безспорно най-атрактивните бяха моторните - с кросови мотоциклети, картинг и... с автомобила на Денис Станчовски

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички