Пазарджик

Почетни Факлоносци на мира станаха Христо Стоичков, Мадлен Радуканова и Тодор Попов

  23.09.2022 15:32             
Почетни Факлоносци на мира станаха Христо Стоичков, Мадлен Радуканова и Тодор Попов

Днес, в Седмицата на мира, Факелът на мира пристигна в Пазарджик, а Почетни Факлоносци на мира станаха носителят на Златната топка Христо Стоичков, олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова и кметът на общината Тодор Попов. Отличията им бяха връчени от олимпийските ни шампионки Ивет Горанова на официална церемония на Тортата по обяд.

- Мирът трябва да е вътре в нас и навсякъде около нас - подчерта Камата. - Нашата задача е да правим всичко възможно, за да живеем в мирен свят. Аз вярвам, че ние можем! Поемам отговорността да защитавам честта на факлоносец, както винаги досега съм правил за българския герб“, заяви Христо Стоичков

- Това е поредният прекрасен ден за нашия град - увери кметът Тодор Попов. - Голяма чест е за Пазарджик да бъде домакин на такова събитие. Тази награда я приемам като плод на нашите усилия да работим за просперитета на всеки един човек от нашата общност, защото това е важно. Щастлив съм, че нашият град, заедно с тези шампиони, даваме добрия пример, от който всички ние имаме нужда, а той е да бъдем добри хора, да си обичаме традициите и родината, да уважаваме всички наши приятели и партньори.

- Благодаря за това признание, което е ценно толкова, колкото отличието от олимпийските игри. Смятам, че мирът е изключително важен. Заедно можем повече! Можем да сме по-добри, по-сплотени и по-единни - не скри вълнението си Мадлен Радуканова

Гости на събитието, организирано от Община Пазарджик, организацията „Пробег на мира“ и Асоциация „Докосни дъгата“, бяха посланиците на Албания, Сърбия, Ирак, Катар, консулите на Италия, Турция и представители на посолствата на САЩ и Унгария. Както и националният гвардейски отряд. Пристъстваха и много деца и граждани.

Издигнати бяха националното знаме, флаговете на ЕС и на Пазарджик, а над площад „Константин Величков“ полетяха бели гълъби като символ на мира. На специална видеостена пък бяха показани кадри от пробега на мира, преминал през различни държави от целия свят.

Домакин на церемонията бе кметът на Пазарджик Тодор Попов. Инициативата е част от Седмицата на мира, която се провежда в периода от 19 до 25 септември в България. Водещ на церемонията бе Галя Димитрова от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на Република България.

С отличието „Почетен Факлоносец на мира“ се удостояват личности от всички сфери на живота, които влагат безкористно таланта и енергията си в служба на каузата на мира, проявяват сила на духа, състрадание и доброта, като помагат за превръщането на нашия свят в единен дом на мир и хармония.

(Зн)

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички