Понеделник, 28 Nov 2022
 
Пазарджик

Всички чакаме Стоичков

  23.09.2022 08:07             
Всички чакаме Стоичков

Днес големият Христо Стоичков ще зарадва гражданите и гостите на Пазарджик. Вече писахме, че носителят на „Златната топка“ за 1994 година ще бъде специален гост в града на 23 септември (петък), когато ще участва в няколко събития. Едно от тях е представяне на официалната си биография „Христо Стоичков – Историята“, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков.

От 11:00 часа на площад „Константин Величков“ Христо Стоичков ще бъде официален гост на церемонията по награждаване с „Почетен Факлоносец на мира“, учредена от Пробега на мира. Събитието се организира от Община Пазарджик, организацията „Пробег на мира“ и Асоциация „Докосни дъгата“. На церемонията ще присъстват още олимпийските ни шампионки Ивет Горанова и Мадлен Радуканова, както множество посланици, консули и други дипломати в България, а също така и националният гвардейски отряд. В ролята на домакин е кметът на Пазарджик Тодор Попов. След официалното награждаване ще бъде направена обиколка на иновативния международен проект, който Община Пазарджик стартира - „Градина на света“ в Парк-Остров „Свобода“. Това ще бъде най-голямата площ на Балканите с растителни видове от България, Европа, и света. Кметът Тодор Попов ще презентира проекта и заедно с Христо Стоичков ще направят първа копка на специален кът, който Камата ще има в Градините. В него ще бъдат засадени различни български растителни видове, избрани от легендарния футболист.

От 16:30 часа емблематичният №8 ще посрещне почитатели и фенове в спортна зала „Васил Левски“, където ще раздава автографи и снимки. Всички желаещи ще имат възможност да закупят биографията „Христо Стоичков - Историята“ на преференциална цена днес (23 септември) в зала „Васил Левски“. Всички закупили книгата на легендарния български футболист ще имат предимство за снимка и автограф на срещата на 23 септември в спортната зала.


Свързани