Четвъртък, 22 Дек 2022
 
Регионът

Пещерци помогнаха в Каравелово, гледката е съкрушаваща - казват очевидци

  22.09.2022 22:46             
Пещерци помогнаха в Каравелово, гледката е съкрушаваща - казват очевидци

Днес от Пещера потеглиха два буса с дарения материална и хуманитарна помощ за село Каравелово. "Знаме" вече писа, че след призив от кмета на община Пещера Йордан Младенов, десетки негови съграждани се включиха в кампанията за подпомагане на пострадалите от наводненията хора, като занесоха помощи в сформирания пункт във физкултурния салон на училище П.Р. Славейков".

Кампанията, организирана от Община Пещера, е една от тези, свързани със събиране на дарения за засегнатите от наводненията в карловско хора.

След като двата буса бяха натоварени, шофьорите придружени от Рамадан Абазов- медиатор в местната администрация пристигнаха в събирателния пункт в Каравелово. Така даренията изпратени от пещерци с големи сърца пристигнаха, и бяха предадени на длъжностни лица, те ще бъдат разпределени сред постадалото население.

- И днес продължава почистването и отводняването на пострадали от бедствието къщи. Доброволци участват в разчистването на образувалите се и затлачени кал и наноси от дъждовете и наводненията. Гледката е съкрушаваща. Хората там разчитат на добрите българи, за да се справят със злочестието си - каза след завръщането си в Пещера Абазов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички