Понеделник, 28 Nov 2022
 
Крими

Лозенеца се жали за заплаха за убийство

  21.09.2022 07:40             
Лозенеца се жали за заплаха за убийство

В скандала са набъркани и мигранти, и сочен за пишман-килър на Брус Ли

ПАЗАРДЖИК. Кирил Маринков-Лозенеца е подал жалба в Районната прокуратура за закана за убийство от мъж, задържан през юли заради открити в дома му в Септември 9 мигранти. Приложени са запис на телефон и показания на свидетел, научи „Знаме”. В жалбата Маринков, който навремето бе осъден за сводничество и трафик на хора, сочи, че е бил заплашен от септемвриеца Бисер Я. – добре известен на полицията, след като прекратил побой в пазарджишко заведение. Там Бисер и друг криминално проявен, Александър П., нападнали негови познати.

Александър П. бе разследван за

неуспешното покушение срещу известния беловски бизнесмен Георги Кръстев-Брус Ли

преди повече от 20 години заедно с негов авер. Производството за опит за убийство на съдения за иманярство Брус Ли бе прекратено. Пищовът на стрелеца - газов „Иж”, засякъл в сюблимния момент, но имал истинска колекционерска стойност (била му монтирана 6.35-милиметрова бойна цев от “Браунинг”, образец 1906 г.). Брус Ли пък бе съден и за “мокра поръчка”, а присъдата му струваше 1000 лева плюс 650 лева за ползване на нелегален софтуер. Той бе обвинен, че на паркинга на БИЛЛА през пролетта на 2008-а е уговорил свой познат да убие бившия партньор на Васил Телбизов - Евгений Дунгаров (който пък се спрягаше като поръчител на покушението срещу Кръстев). Щял да получи 5000 евро за отвличането и 7000 евро за убийството,

но след като снима трупа за доказателство

Като излезе от ареста, Кръстев прегази ключовия свидетел по делото срещу него посред бял ден с джипа си в Пазарджик. По това дело той бе глобен със 700 лева след като експерти констатираха, че опитал да спре волвото аварийно непосредствено преди удара.

Какво каза пред "Знаме" Лозенеца, четете в книжния брой.

Върбан ВИЧЕВ


Свързани