Пазарджик

Откриха две поточни линии и нови 300 работни места

  21.09.2022 16:04             
Откриха две поточни линии и нови 300 работни места

И чешки граждани се трудят в новото хале на ул. „Заводска”

ПАЗАРДЖИК. Две поточни линии – за производство на подкормилни рамки съответно на „Порше” и на „Фолксваген”, бяха открити днес в „Ариете логистикс” на ул. „Заводска” 1. Цялата инвестиция в поточни линии и в халета възлиза на над 50 млн. евро. Това е общ проект и разширение на фирма „Костал” съвместно с „Ариете” (работниците са служители на „Костал”, която инвестира в поточните линии, а инвестицията на халето е на „Ариете”). На събитието присъства и водачът на листата на ГЕРБ за 13 МИР-Пазарджик Екатерина Захариева, на която кметът Тодор Попов благодари за съдействието – нейното и на колегите й, през годините, и допълни, че е получил уверението й за нова подкрепа по важни проекти – за Западния околовръстен път, който бе спрян на втория ден от тръгването на изпълнението му, пътната мрежа, санирането и спортните проекти.

Поточните линии работят от около месец. На тях работи специализиран персонал от 268 човека, като заедно с работниците на партньорски фирми – обслужващ персонал и шофьори, са около 300.

„Тук сме, за да открием символично тези две нови поточни линии с още около 300 нови работни места. Виждате, че всяка една година нашите партньори разширяват своя бизнес. Защото тук виждат добър пазар, добро отношение от страна на местната власт, каза Тодор Попов при символичното рязане на лентата. „Тук няма изнудване, няма непрофесионализъм. Всяко нещо, което те са поискали, им е осигурено. Съпортът е бърз и навременен и те се чувстват добре. Те са и най-големият глашатай пред потенциалните чуждии нвеститори. Защото ако бъде даден добър атестат на града ни от собственик, който има многомилиарден бизнес, това е достатъчно основание за техните партньори, че и конкуренти, да дойдат тук. Те не се интересуват от конюнктура и други подробности, защото е важно кой им е казал, че се чувства добре в бизнесклимата на Пазарджик, след като е заровил десетки милиони евра”, каза Попов. И допълни, че неслучайно през следващата година ще има нови инвестиции от „Костал”.

„Фирмите са две и идват със съдействието на Андреас Костал. Терените вече са закупени и се работи по тяхното проектиране и преотреждане, за да направим, най-късно до края на зимата първите копки, където ще отворим още 1000 работни места”, обеща кметът.

Сред новите работници са и Павел и Барбара Миташ. Чешкото семейство е дошло от пражко предградие в Пазарджик през 2019 година и се чувства много добре в областния град. Те се здрависаха с кмета и се снимаха с него. Той пък коментира, че идването на чехи в областния град също е показателно за нивото на бизнесклимата.

„За това съм горд, че всичко това се случва. И съм спокоен, че този процес е необратим. Пазарджик вече е пример за място, в което се прави почтен, добър и високоплатен бизнес и започва да се превръща в истински индустриален център. А това ще бъде най-важният инструмент за нашата цел, която сме си поставили догодина – Пазарджик, освен в добро място за живеене, да се превъре в място, в което хората получават добри възнаграждения и се чувстват богати и спокойни.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички