Избори

ГЕРБ-СДС от Пещера: Забавените антикризисни мерки доведоха до чувствително обедняване на българските граждани

  20.09.2022 21:54             
ГЕРБ-СДС от Пещера: Забавените антикризисни мерки доведоха до чувствително обедняване на българските граждани

Кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС се срещнаха с представители на бизнеса от Пещера и Пазарджик. В обиколката се включи почти цялата листа с кандидати, всеки от тях от област Пазарджик и доказан в сферата си специалист. Както собствениците на бизнеси и мениджмънта, така и работниците се обединиха около това, че в последните месеци животът им е станал значително по-труден. Инфлацията, цените, отоплението през зимата - това са темите, които вълнуват всички. Водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 13 МИР-Пазарджик Екатерина Захариева, коментира пред служители и ръководители, че е нормално да се притесняват за заплатите си, след като правителството на „промяната” не успя да компенсира адекватно бизнеса за ръста в цените на тока, а инфлацията продължава и до днес да изяжда доходите на всички. След което Захариева подчерта, че галопиращите сметки, блокирането на инфраструктурните проекти и европейските фондове, забавените или неприложени антикризисни мерки и енергийната криза са довели до чувствително обедняване на българските граждани.
„Ясно е, че овладяването на тежката криза няма да се случи с обещанията на Асен Василев за свинско със зеле, а единствено чрез силно лидерство”, заяви тя.

Подробната програма, която коалиция ГЕРБ-СДС разработи, изчерпателно отговаря на въпроса какво следва да се направи, за да преодолеем кризите. Екатерина Захариева представи част от решенията, които ГЕРБ-СДС дават.
„С нашата програма прилагаме адекватен механизъм за компенсация на високите цени на електроенергията по отношение на индустриалните консуматори, от които зависи оцеляването на хиляди работници. Смятаме, че за един мандат може да постигнем 1400 евро средна и 600 евро минимална работна заплата”, каза тя.

Екатерина Захариева даде своята подкрепа за важността на това да продължи развитието на инфраструктурата в региона, а и навсякъде в страната. „Колкото и да се говори че асфалт не се яде, качественият път освен важен за бизнеса и спасява човешки животи. Пътят до Пещера трябваше да е готов още миналата година. Спряха всички проекти. Тежкият трафик в нашата област мина през селата. Загинаха и хора. ГЕРБ-СДС ще продължаваме да подобряваме пътищата от по-нисък клас и да ремонтираме средно по минимум 1000 км годишно. Защото за нас са важни всички български граждани, а не само завършили Харвард и техните роднини”, завърши Захариева.
Пред предприемачи от Пазарджик Екатерина Захариева представи една от целите на ГЕРБ-СДС, а именно - след края на пълен 4-годишен мандат, ако получим доверието на гражданите, брутният вътрешен продукт да достигне 110 млрд. лева. За разлика от много други политически участници, коалиция ГЕРБ-СДС предлага и конкретни начини как да стане това.
Екатерина Захариева представи част от тях, които включват:
- Възстановяване на благоразумната, стабилна и консервативна фискална политика, за да запазим устойчивостта на публичните финанси.
- Предвидимост на данъчната и осигурителната политика. Запазване на данъчния модел, полагане на максимални усилия за увеличаване на събираемостта на приходите, с цел недопускане повишаването на данъците.
- Шесткратно увеличение на публичните разходи за иновации, насочени към бизнеса, като те да достигнат 800 млн. лева в края на 2026 г.
- Делът на предприятията, внедрили цифрови технологии, към 2026 г., или да достигне 35%.
- Разширяване на програмата „Бизнесът преподава“ и на стимулите за включването на повече представители на бизнеса като преподаватели в училищата и висшите училища.
- България и българската икономика имат нужда от младите българи и затова ние имаме решения. Движението на хора в обратната посока - към
родината, се наблюдава след като брутният вътрешен продукт на глава от населението доближи 70% от средноевропейския (към момента този показател
е 53%. Според нашите разчети, той трябва да достигне 65% от средно-европейския към края на мандата).

На срещите, освен водача на листата Екатерина Захариева, присъстваха и кандидатите за народни представители: Найден Шопов, Йордан Кожухаров, Лозана Василева, Борис Владов, Малина Златева, Димитър Хаджидимитров, Гергана Сеферинкина, Стефан Мирев, Асен Янков, Грозденка Великова.

Пълната програма на коалиция ГЕРБ-СДС може да намерите тук:
http://gerb.bg/files/useruploads/Programa%20GERB_1.pdf
Подкрепете коалиция ГЕРБ-СДС на втори октомври с номер 24!

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички