Понеделник, 19 Дек 2022
 
Пазарджик

За 1,3 млн. лв. и с 5-годишна гаранция ще е новото осветление на стадион ”Бенковски”

  19.09.2022 15:25             
За 1,3 млн. лв. и с 5-годишна гаранция ще е новото осветление на стадион ”Бенковски”

ПАЗАРДЖИК. Гаранционния срок на новото осветление на стадион „Георги Бенковски” ще бъде 5-годишен. Стойността на целия проект възлиза на 1 320 385,00 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 105 календарни дни. Това стана ясно днес, когато официално бе даден старт на дейностите за осветлението на спортното съоръжение, което е и най-важното условие Хебър да играе в Пазарджик своите домакински мачове от efbet Лига. На церемонията за откриване на строителната площадка присъстваха кметът Тодор Попов, шефът на УС на ФК Хебър Елизар Спасов и представителят на фирмата–изпълнител „Арете строй” ЕООД - Пламен Трифонов.

Амбицията на общинското ръководство и на клубната управа на ФК Хебър е до края на годината на обновения стадион "Бенковски" да се играят две домакински срещи. Осветлението на стадиона ще бъде с технологии, които са от последната година. Ще бъдат довършени и седалките за публиката, те са 1800 и вече са поръчани. Ако ни остане възможност ще довършим и сектора за гости. Отвън ще бъдат направени нови паркоместа.

Обхватът на обществената поръчка включва проектиране и изграждане на осветителна система с LED осветителни прожектори, стълбове и фундаменти за тях, кабелни трасета с приблизителна дължина 600 м (450 м подземни и 150 м надземни), проектиране на дизелов генератор за захранването на системата, осигуряващ необходимата енергия за цялостното обезпечаване на осветителната уредба и нейното поддържане в активно състояние при непрекъсната работа от минимум 3 часа.

"Продължаваме нашата целенасочена политика да преведем спортната си база на необходимото ниво, това е тема, която вълнува много хора, но има срокове, а днес вече поръчката е финализирана и ние можем да пристъпим към изграждането на осветлението на стадиона“ – заяви Тодор Попов. Той подчерта, че в други градове – Варна и Септември осветлението е било направено по-бързо тъй като става дума за частни, а не общински инвестиции. „Радвам се, че отново ще си партнираме с фирма „Арете строй“ , изключително коректен наш партньор, радвам се, че те отново се отзовават. Това е сложен проблем, искахме осветлението да бъде чисто ново, имаме гаранция пет години от фирмата, а мнението на експертите е, че може да се ползва поне петнадесет години. Купувай скъпо, за да ти излезе евтино. С годините съм се убедил, че това е така и се придържам към тази максима.“

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички