Спорт

Джудисти на ”Кодокан” и Спортното училище представят България на европейски първенства

  14.09.2022 16:44             
Джудисти на ”Кодокан” и Спортното училище представят България на европейски първенства

Пазарджишки джудисти заминават на европейски първенства. Мариян Палев, Христо Вълков – и двамата ученици в Спортното училище, и Борислав Владов, са тримата джудисти на СК „Кодокан“, които ще представят Пазарджик и България на Европейското първенство за младежи и девойки до 21 години. Престижното състезание ще се проведе от 15 до 17 септември в Прага. Тримата наши представители днес отпътуваха за чешката столица. Мариян Палев ще се състезава в категория до 73 кг, Христо Вълков – в категория до 81 кг, а Борислав Владов – до 90кг. Утре ще станат ясни съперниците им.

Освен тримата състезатели на „Кодокан“ за Прага заминаха още шестима джудисти. При младежите селекционерът Красимир Христов залага големи надежди на Христо Вълков и Мариян Палев, които тази година се класираха пети от младежката олимпиада. Двамата дванадесетокласници на Спортното училище имат сериозна подготовка и ще се борят за медали. За тях това е най-важното състезание за годината, защото при добро класиране то ще им носи точки за квалификациите за Олимпиадата в Париж.

Въпреки силната конкуренция се надяваме на успех, коментира Георги Георгиев –  директор на Спортното училище. На това Европейско първенство ще участват най-силните джудисти – 351 участници от 39 държави са дали заявка и ще се борят за престижни места, поясни Виден Василев – треньор на СК „Кодокан“.

Десетокласникът от Спортното училище в Пазарджик Димитър Куртаков, който е състезател на СК „Самбо - Пазарджик“, замина за Нови сад. Там от 14 до 19 септември ще се проведе Европейското първенство по самбо за кадети до 18 години. Състезанието е едно от най-важните от спортния календар за 2022 година.

През тази година Димитър Куртаков успя да постигне отлични резултати и стана републикански шампион по самбо, което му даде правото да участва в Европейското първенство. Пазарджишкият състезател ще се бори на това престижно състезание в категория до 98 кг. и има реални шансове за успех, коментират треньорите на националния отбор Красимира Томова и Николай Матев. Подготовката и досегашното представяне на младия Куртаков дават надежда, че ще успее да преодолее конкуренцията.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички