Понеделник, 05 Дек 2022
 
Избори

Асен Василев даде старт на кампанията на ”Продължаваме промяната” в Пазарджик

  05.09.2022 13:35             
Асен Василев даде старт на кампанията на ”Продължаваме промяната” в Пазарджик

Ще продължим първите стъпки, които направихме, и малко по малко ще си вземем държавата обратно

„Продължаваме промяната” официално стартира кампанията си в 13 МИР Пазарджик. За събитието в областния град пристигна Асен Василев, който изключително бавно измина разстоянието от Младежкия дом до драматично-куклен театър „Константин Величков”, защото отговаряше на въпросите на граждани. „Само във вас ни е надеждата!” и „Успех!”, пожелаваха му немалко от тях.

На журналистически въпрос

„Защо хората трябва да гласуват с номер 9 за „Продължаваме промяната”?”

Асен Василев отговори:

- Започнахме няколко неща, които силно вярвам, че помагат на всички българи. За последните 12 месеца пенсиите се повишиха повече отколкото за последните 12 години. И това не е някакво подаяние към хората – това са пари, които те са заработили и най-накрая те стигат до тях. Направихме детските градини безплатни, увеличиха се майчинските, даде се данъчен кредит за млади семейства - така че малко от малко да се облекчи отглеждането на деца, а знаете какъв проблем с раждаемостта има в България. Направихме и доста програми за извънучилищна дейност в училищата, които започват от 1 септември – спортове и културни занимания.

И не на последно място – започнахме да разграждаме този феодален корупционен модел

Най-тежката битка беше на Капитан Андреево. Там си беше направо война. Една частна фирма беше завзела границата - с гръб, разбира се, от бившите управляващи. Парите, които се губеха за бюджета – едно настрана. Но това, че са влизали отровни храни и 15 години ние сме яли храни със завишени пестициди – това е престъпление към българския народ.

Това, което обещаваме да направим след 2 октомври, е

да продължим всички тези първи стъпки, които направихме

Със следващата граница. Със следващата битка. Още повече да се вдигнат и минималната, и средната работна заплата, да продължат да се вдигат пенсиите, така че да не падат пенсионерите под линията на бедност. Да заработи антикорупционната комисия и истински да бори корупцията. Ще започнат да се разкриват влогове – така ще започнат да се виждат пари, които са натрупани без да има реални доходи срещу тях. И малко по малко, стъпка по стъпка, ще си вземем държавата обратно.

Кандидатите под номер едно и номер две в листата Ивайло Шотев и Петър Куленски

пък коментираха, че боядисването на Младежкия дом е пример за местния феодализъм, завладял цялата държава от 30 години насам и особено в последните 12 –  извършено в нарушение на Закона за културното наследство и без допитване до гражданите.

„Ние се ангажирахме с този казус, след като бяхме сигнализирани от гражданите на Пазарджик. Повдигнахме темата до министъра на културата, извикахме г-н Атанасов на парламентарен контрол в Народното събрание. От неговия отговор стана ясно, че ремонтът на тази сграда е извършен в нарушение на Закона за културното наследство. Липсва проект, той не е съгласуван с Министерство на културата. Нарушение на закона от страна на местната управа. Ангажирали сме се да следим, че местната управа ще бъде глобена за този акт и ще бъде задължена да почисти фасадата”, каза Петър Куленски.

„С пазарджишките депутати започнахме действия срещу това, което се случи с Младежкия дом - не знам дали да го нарека изкуство или вандалщина. От Министерството на културата  вече излезе акт за административно нарушение и бе връчен на общината. Резултат още няма, защото кметът си мисли, че сме за малко. Но ние сме за постоянно,така че резултат ще има”, каза и Асен Василев.

Накрая кандидатите си направиха обща снимка, а симпатизанти и съмишленици им пожелаха успех.

Кандидати на „Продължаваме Промяната” за народни представители от област Пазарджик:

1. Ивайло Шотев, 35 г., икономист

2. Петър Куленски, 36 г., адвокат

3. Александра Попова, 35 г., уеб дизайнер

4. Андрей Гечев, 38 г., икономист.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички