Регионът

Панагюрище впечатли южнокорейски журналисти

  03.09.2022 08:06             
Панагюрище впечатли южнокорейски журналисти

Официална делегация от представители на Асоциацията на журналистите в Корея, съпроводена от Георги Найденов - изпълнителен директор на фондация „Помогни на нуждаещите се“, бе на посещение в Панагюрище.

В сградата на Общината гостите се срещнаха с кмета Никола Белишки и заместник-кмета „Хуманитарни дейности” Галина Матанова. Кметът ги запозна с културно-историческото наследство на Панагюрския край, като подробно им разказа за Априлското въстание, Първото Велико народно събрание, историята на Панагюрското златно съкровище и редица други бележити събития, личности и нематериални културни ценности.

Община Панагюрище пък беше представена в икономически и социален аспект. Южнокорейските журналисти останаха впечатлени от богатото наследство и модерната, съвременна визия на историческия град. Изявиха желание за сътрудничество, посредством културен обмен.

След това делегацията се отправи към Исторически музей - Панагюрище, за да се запознае отблизо с Панагюрското златно съкровище и другите исторически съкровища.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички