Спорт

Официално и емоционално откриха същинските битки на турнира WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022 (Снимки)

  02.09.2022 20:36             
Официално и емоционално откриха същинските битки на турнира WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022 (Снимки)

ПАНАГЮРИЩЕ. Емоционално официален старт в присъствието на много официални лица, състезатели и публика на петото издание нa супер турнира по тенис на маса WTT Feeder Panagyurishte Presented By ASAREL 2022. Кметът на Панагюрище Никола Белишки, представители на изпълнителното ръководство на компания „Асарел Медет”, председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов се включиха в церемонията, по време на която бяха представени участниците от 37 държави.

„Радостна съм, че благодарение на усилията на организаторите и въпреки всички трудности, въпреки прекъсването, успяха да съхранят турнира и да запазят домакинството за Панагюрище и за тази прекрасна зала„, заяви Бисерка Янев – директор Човешки ресурси на „Асарел Медет” АД.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки подчерта отличните условия за всички въвлечени в шестото издание на Асарел България Оупън: „През тези две години в които турнирът не се провеждаше израснахме много. Тежката, но успешна организация беше доказателство, че трудностите могат да бъдат преодолявани, само ако всички заедно впрегнем усилията си”, каза кметът.

Председателят на сдружение „Асарел България Оупън” Асен Попниколов акцентира върху усилията, положени от домакините, за да запазят домакинството на надпреварата в Панагюрище. „Никой не е мечтал за подобни високи оценки на организацията, от страна на Световната федерация, но ето че труда ни се оцени. Зад всичко това стоят много часове неуморен труд и много амбициозен и трудолюбив екип. Благодаря на всички „замесени“ в организацията - на техническия екип, на съдиите, на директора на турнира, на доброволците, на всеки един, който е дал своя принос за да сбъднем тази мечта. Минахме през някои промени, но успяхме да се задържим на картата на световния тенис и да се запазим като едно от най-големите спортни събития в България”, каза Попниколов.

За четвърти път бяха връчени стипендии на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков за най-перспективните млади български състезатели по тенис на маса. Тази година това са:

Йоан Величков е бронзов медалист на двойки и смесени двойки от Европейското първенство в Белград, където завоюва 5-о място в отборната надпревара, а на сингъл се класира в първата осмица. Йоан има три бронзови медала от престижните международни турнири в Доха, Берлин и Хавиров, а на Държавното първенство до 15 години е абсолютен шампион във всички дисциплини, като за по-горната възраст печели три златни и един сребърен медал.

Сиделя Мутлу, която заедно с Йоан Величков спечели първият за България бронзов медал от Европейско първенство на смесени двойки за кадети и кадетки в Сърбия. Тя стана балканска шампионка на двойки до 15 години и е абсолютен шампион във всички дисциплини на Държавното първенство за тази възраст, като също така спечели три златни и един сребърен медал  на финалите до 19 години.

Георги Ефтимов – Най-успешният млад състезател за Община Панагюрище, който завоюва сребърен медал на Държавното индивидуално първенство до 19 г. тази година, и стана отборен шампион до 21 и 19 години за изминалата 2021 г.

Наградите бяха връчени от почетния председател на сдружение „Асарел България Оупън” Иван Александров. В събота и неделя битките в „Арена Асарел” продължават с пълна сила, като България ще има своите представители в ¼ финалната фаза при смесените двойки. Петьо Кръстев и Мария Йовкова се изправят срещу китайците Сю и Ву.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички