Избори

Безплатни лекарства за деца и пенсионери, ”против” вдигане на данъците и ”за” социални програми – приоритетите на БСП при старта на кампанията

  02.09.2022 10:10             
Безплатни лекарства за деца и пенсионери, ”против” вдигане на данъците и ”за” социални програми – приоритетите на БСП при старта на кампанията

„БСП влиза в тези избори с една политическа цел – да работи за стабилност на държавата след изборите и с една управленска цел - да участва в политиката, за да продължи  разумната и ефективна социална програма“. Това каза Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в Пазарджишко при старта на предизборната кампания.

Под номер 28 ще участва „БСП за България“ на изборите за Народно събрание, които ще се проведат на 2 октомври. 

Според Стойнев в политиката в бъдеще трябва да има много силен социален вектор – „Аз не го виждам нито в предложенията на големите демократи, нито в тези на големите патриоти, нито в ангажиментите на големите европейци – ГЕРБ.“, каза още Стойнев.

Според социалистите, заложените от тях политики, трябва да бъдат продължени и в следващ мандат. 22 млрд. лв. са отделени само за социални програми при участието на БСП в управлението. Сред мерките, които реализираха социалистите са: безплатни детски градини, увеличено майчинството за втората година от 380 на 710 лв., семейното подоходно облагане за първо дете от 600 лв., за второ дете от 1200 лв., увеличени детските надбавки и стипендии за децата в социално слаби семейства.

„Оставихме 8.5 млрд. лв. в бюджета, а 1.5 млрд. лв. от тях са излишък. Ето го ресурсът за инвестиции в хората и за социални програми. Без социална програма и подкрепа от държавата хората няма да могат да преодолеят леко зимата.“, каза Драгомир Стойнев.

Ангажименти на социалистите:

Обявяваме се против намаляване на социалните разходи.

В Европа работят мащабни социални програми - там имаше директни подкрепи по 1000-2000 евро на месец, намаляване на данъци, подкрепа за горива. В тази посока трябва да се развиват нещата и у нас.

Против вдигане на данъците

Европейската комисия много ясно каза на държавите-членки да не увеличават данъци, а да подкрепят хората и да спасяват бизнеси. Намаленото ДДС на някои продукти, премахнахме акциз на други – това са политики, които трябва да продължат и след тези избори.

 

Силна подкрепа за семействата с деца и възрастни хора.

Безплатните лекарства за деца и възрастни хора, са задължителна мярка, която ще приложим. За децата тя ще струва 130 милиона и 1 млн. деца могат да получат тази подкрепа. Средства за пенсионерите също има.

Трябва да бъдат осигурени безплатните учебници за българските деца от 1-ви до 12-ти клас, за което не ни стигна времето в предишния мандат. 580 хиляди деца могат да получат безплатни учебници срещу 50 млн. лева.

„В социалната политика е тежестта на БСП и на това ще заложим в работата си и в региона и на национално ниво. Затова и основните послания на кампанията ни ще са социални“ каза Петя Цанкова, втора в листата на „БСП за България“.

„Основния ресурс за икономиките е човешкия капитал, за него трябва да се погрижим първо“, допълни Лиляна Мърхова-Присадникова, трета в листата на „БСП за България“. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички