Понеделник, 05 Дек 2022
 
Крими

Полицейският бюлетин на 02 септември 2022 г.

  02.09.2022 16:06             
Полицейският бюлетин на 02 септември 2022 г.

Двама са задържани за притежаване на наркотици в ареста на РУ-Пазарджик. На кръстовище в пазарджишкото село Мокрище автопатрул при РУ-Пазарджик спрял за проверка лек автомобил „Пежо” с водач 27-годишен мъж от Русе. Оказало се, че той пренасял в себе си три полиетиленови топчета със суха зелена листна маса, който при направения полеви наркотест реагирала положително на марихуана. Дрогата е с общо тегло около 5 грама.

При аналогична проверка на една от улиците в пазарджишкия квартал „Изток” полицаите от местния участък засекли 22-годишен от пазарджишкото село Огняново. Младият мъж носел в себе си топче със синтетичен канабиноид. Спрямо двамата се водят бързи производства.

Досъдебно производство за съхранение на незаконно добита дървесина се води в РУ-Велинград. При съвместна проверка между полицаи от курорта и служители на горското стопанство в Ракитово била инспектирана къща, собственост на 37-годишен ракитовец. На адреса той съхранявал 4 кубически метра дърва за огрев без редовно писмено позволително. Дървесината е иззета, а по случая се води досъдебно производство.

Извършител на домова кражба е установен от пещерски полицаи. В средата на август в полицейското управление била получена жалба от 48-годишен жител на родопския град. Той информирал органите на реда, че в избеното му помещение проникнал апаш. Била извършена кражба на ъглошлайф, бормашина, ключове и други инструменти. При проведените действия по разследването служители от група „Криминална полиция” установили,че автор на посегателството е 24-годишен пещерец. Той е предал доброволно откраднатите вещи, а по случая се води преписка.

Полицейски производства са образувани спрямо четирима водачи. Вчера следобед на пътя между село Кръстава и Велинград станал пътен инцидент. 59-годишен мъж от село Биркова на прав участък загубил управлението над мотоциклет ETZ и паднал. Той бил транспортиран за преглед във велинградската болница и освободен за домашно лечение. Пристигналите на местопроизшествието пътни полицаи от РУ-Велинград обаче установили, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. Отново във Велинград местните полицаи по време на работата си по сигнал установили, че 16-годишен тийнейджър от велинградското село Драгиново управлява нерегистриран мотоциклет „Ямаха”. Снощи в курорта била извършена проверка на „Фолксваген” с водач 46-годишен жител на село Долна Дъбева. Той управлявал возилото въпреки, че шофьорската му книжка била отнета през май тази година. При рутинна проверка служители от РУ-Пазарджик заловили 38-годишен пазарджиклия. Той бил зад волана на „Фолксваген” с 1.30 промила концентрация на алкохол.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички