Четвъртък, 01 Дек 2022
 
Други

Как да се грижим за косата и кожата си, след като се върнем от морето?

  03.09.2022 09:09             
Как да се грижим за косата и кожата си, след като се върнем от морето?

Хидратиране и подхранване – от това най-вече се нуждаят кожата и косата ни след лятна отпуска на море. Защото сухият въздух, парещите слънчеви лъчи, пясъкът и соленото море обикновено ги правят сухи и деликатни. И те се нуждаят от възстановяване.

КОСАТА

Ето няколко дребни трика, които ще върнат жизнеността и сияйния външен вид на вашата коса. Нещо повече – спокойно може да им се доверявате целогодишно.

Внимателно с маши, преси, ролки и сешоари

Оставете косата си да си отдъхне от тях, за да се съвземе от топлинния шок и останалите вредни влияния. Някои препоръчват да й дадем почивка за два месеца, а други – за две седмици. Преценете сами.

Излишното миене е ненужно

Не мийте косата си, когато това не е необходимо. Премиването вреди. Вместо това, позволете на натуралните масла на кожата да свършат своята работа.

Посещението при фризьора и боядисването

Или фризьор, или сами изрежете нацъфтелите връхчета, за да дадете шанс на косата си да се ревитализира от корените до върха.

Ако цветът й е избледнял, освежете го, но за предпочитане е да го направите с безамонячна боя или пък с къна. Така ще подсилите оттенъка на косите си и ще ги подхраните.

Постарайте се косата ви да е добре хидратирана

За тази задача много дами разчитат на майонезата, яйцата и зехтин, но, според други, далеч по-благотворен ефект има аргановото масло. Те го прибавят към балсама си или го разреждат с вода. След това намазват косите си и стоят така в продължение на трийсетина минути три пъти в седмицата.

Може да използвате и кокосово масло. То също се маже по цялата и дължина, като започнете от връхчетата, които обикновено са най-изсушени.

Друга интересна домашна рецепта съдържа масло от авокадо, сок от алое вера и вода. Може да пръскате косата си всеки път, когато я почувствате суха.

Хранете се правилно

За никого не е тайна, че повечето диети не влияят благотворно на косата. Тялото ни се нуждае от доста големи количества протеини и здравословни мазнини, за да е в перфектна форма. Това важи с особена сила за косата. Не го забравяйте.

КОЖАТА

Това, че сте се върнали от морето с красив загар и свеж тен, не е гаранция, че кожата ви се чувства добре. Под интензивното въздействие на слънчевите лъчи, на вятъра и на солената вода тя често се дехидратира, става суха, лесно се напуква и е склонна към образуването на бръчки. Обърнете специално внимание на кожата на лицето, шията и деколтето.

Отделяйте достатъчно внимание на почистването

Ако не почистите старателно кожата си от грим, пот, прах и себум, тя няма да може да абсорбира нищо добро след това. Използвайте почистващи продукти, който премахва мръсотията, без да изсушава самата кожа.

Цялата статия - в книжния брой на "Знаме“

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички