Спорт

„Мистерия“ – в призовата шестица на Световния шампионат по мажоретен спорт в Чехия

  31.08.2022 11:04             
„Мистерия“ – в призовата шестица на Световния шампионат по мажоретен спорт в Чехия

ПРАГА. На 25 и 26 август в чешката столица Прага се проведе Световен шампионат по мажоретен спорт. Момичетата от мажоретния състав "Мистерия" към Обединения детски комплекс (ОДК) успяха категорично да заявят позицията си в призовата шестица на световния шампионат.

Те се завърнаха с два бронзови медала от категория сеньорки формация с помпон и малка група джуниорки с помпон, сребърен медал от категория дуо-трио сеньорки - Дима Тодорова и Светлана Игнатова, като в същата категория триото на Катрин Шопова, Ивана Апостолова и Габриела Чалъмова се класира на 6-то място, две четвърти места за малка група сеньорки и формация джуниорки с помпон, дуото на Петя Нешева и Кристин Иванова в категория джуниорки се класира на 5-то място, а солата на Дима Тодорова и Петя Нешева са на 11-то място. Отново Мистериите разбиха чешката хегемония и да покажат, че с тях трябва да се съобразяват.

След дългите и изморителни дни, прекарани в залата, те успяха да превъзмогнат стреса и притеснението и играха като истински шампиони. Въпреки огромната конкуренция и смазващото напрежение, момичетата изиграха съчетанията си по забележителен начин, вдигайки залата на крака за пореден път.

Според Емилия Спасова момичетата от Пазарджик са се превърнали и в любимци на публиката, която ги е подкрепяла с постоянни овации по време на изпълнението им. Във всички категории те играха без грешка и успяха да предадат спиращата дъха емоция на композициите, които е сътворила треньорката им Вергиния Нешева.

„Мистерия“ поднася благодарности на балетния педагог Анастас Петков, ръководството на ОДК – Пазарджик в лицето на Емилия Спасова и Слава Андонова. Специални благодарности са отправени и към кмета Тодор Попов за моралната и финансова подкрепа и доверието, както и към Ренета Камберова - олимпийска медалистка от Рио 2016 - за помощта и отношението към състава.

Успехите на момичетата се дължат на години упорита работа и желание и са повод за гордост!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички