Понеделник, 28 Nov 2022
 
Крими

Полицейският бюлетин на 29 август 2022 г.

  29.08.2022 11:57             
Полицейският бюлетин на 29 август 2022 г.

Един е задържан за разпространение, а други двама за притежаване на наркотици за времето от петък до днес. На един от площадите във Велинград по време на провеждане на специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотици е засечен 48-годишен жител на курорта. Последвала незабавна проверка, при която у мъжа бил открит полиетиленов плик с бяло вещество. Проведен е полеви наркотест, който реагирал положиелно на кокаин с маса около 1.6 грама. Органите на реда извършили претърсване и в жилището обитавано от велинградчанина. В една от стаите били открити полиетиленови опаковки с още близо 63 грама кокаин, 234 грама суха марихуана и 326.7 грама синтетичен канабиноид. Цялата дрога е иззета, а дилърът задържан в ареста на полицейското управление за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

В събота екипи на РУ-Велинград спипали и 25-годишен жител на Брацигово. Той пренасял в себе си около половин грам марихуана. Колегите им от сектор «Криминална полиция» при РУ-Пазарджик пък заловили 34-годишен мъж от село Главиница. У него е открит полиетиленов плик с малко над 2 грама суха марихуана. Спрямо двамата мъже се водят бързи производства.

 

Двама са пострадали сериозно при пътно-транспортни произшествия в региона. В петък следобед на пътя за пазарджишкото село Дебращица 48-годишен жител на село Звъничево загубил управлението над мотоциклет «Сузуки». В резултат на това той паднал от мотора на банкета. Наложило се да бъде транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактури на рамото, бедрото и конузия на белия дроб. Втората катастрофа е станала в събота рано сутринта на кръстовище в областния град. 68-годишна велосипедистка от Пазарджик се е блъснала в задния десен калник на «Пежо», управлявано от 50-годишна нейна съгражданка. Пострадалата е настанена за лечение с фрактура на черепа, но без опасност за живота. И на двете местопроизшествия са извършени огледи, образувани са досъдебни производства.

 

Полицейски производства са образувани спрямо петима шофьори. В резултат на засилените проверки по пътищата екипите на сектор «Пътна полиция» и районните управления са извършали контрол над участниците в движението. По време на проверките са засечени 23-годишен пловдивчанин, 42-годишен от баташкото село Нова Махала и 34-годишна панагюрка. Те били зад волана на автомобилите си с 2.08, 2.35 и 2.88 промила. Вчера по обед в РУ-Велинград се получил сигнал за пътен инцидент в курортния град. Пристигналите полицаи установили, че 26-годишен мъж от димитровградското село Добрич е блъснал дете пресичащо улицата. За радост то не е сериозно пострадало и е освободено за домашно лечение. Последвали тестове с дрегер на водача, като този за употреба на наркотици се оказал положителен. 22-годишен шофьор на мотопед от пазарджишкото село Мало Конаре бил спрян на улица в Панагюрище. Возилото му било без регистрационни табели и е нерегистрирано по установения ред.   

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик     


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички