Избори

Листата на „БСП за България“ в Пазарджишко е официално утвърдена

  26.08.2022 12:47             
Листата на „БСП за България“ в Пазарджишко е официално утвърдена

На заседание снощи Националния съвет на БСП утвърди кандидатската листа на „Коалиция за България“ за предстоящите парламентарни избори в Пазарджишко.

След като в началото на месеца за водач на кандидатите за народни представители от левицата бе избран Драгомир Стойнев, сега висшият орган на партията гласува и целия състав на листата. Стойнев определи листата като стабилна и обединяваща опит и експертиза от всички региони на Област Пазарджик. „Това не е само предизборен екип, а и екип, който ще работи по регионални проблеми, чието решение е на национално ниво, и след изборите“, заяви Драгомир Стойнев.

„Съставът бе предложен от местните организации и отразява волята ни да излезем на тези избори с предложения за стабилни анти-кризисни политики и съответно с личности, познаващи много добре региона и готови да ги реализират“, заяви председателя на Областния съвет на БСП в Пазарджик Петя Цанкова.

Самата Цанкова, която е дългогодишен учител и има опит като общински съветник в община Септември, народен представител и зам.-областен управител на Област Пазарджик е втора в листата.

На трето място е Лиляна Мърхова - Присадникова, юрист, председател на БСП в община Пазарджик и общински съветник в Общински съвет - Пазарджик. След нея – на четвърто място се нарежда Светлана Парашкевова - Узунова, председател на социалистите в община Панагюрище, експерт по „Човешки ресурси“ и общински съветник от БСП.

Пето, седмо и девето място са отредени за гражданска квота и те се заемат съответно от Петър Горчев, Гергана Божкова и Георги Янкулов.

На шесто място е Гюрсел Мусов – председателят на организацията на социалистите в община Сърница.

На осмо място е Ирина Мирчева, секретар на младежкото обединение в Пещера, на десето – Юлия Статева, председател на младежите на БСП в община Ракитово и управляваща малък бизнес в Дорково. Следват Андрей Кюркчийски от Белово, Гергана Ганева, представител на Батак, Тодор Сичев от Ракитово и Елена Велева, която е от Пазарджик.

На вчерашното си заседание НС на БСП прие и предизборна програма с най-силен акцент социална политика. След като по настояване на социалистите редовното правителство въведе безплатни детски градини, сега БСП залага на безплатни учебници до 12 клас, безплатни лекарства за деца до 14 години, увеличение на минималната заплата на 850 лв., освобождаване от данъци на работещи младежи до 26 г. и др.

Състав на кандидатската листа на „БСП за България“ за 13 МИР - Пазарджик

1. Драгомир Стойнев

2. Петя Цанкова

3. Лиляна Мърхова – Присадникова

4. Светлана Парашкевова - Узунова

5. Петър Горчев

6. Гюрсел Мусов

7. Гергана Божкова

8. Ирина Мирчева

9. Георги Янкулов

10. Юлия Сатева

11. Андрей Кюркчийски

12. Гергана Ганева

13. Тодор Сичев

14. Елена Велева.

Листата ще бъде регистрирана в Районна избирателна комисия-Пазарджик на 29 август, понеделник.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички