Понеделник, 14 Nov 2022
 
Други

Признание за Младежки дом-Пазарджик и сдружение “Младежки дейности-Пазарджик“ навръх Международния ден на младежта

  14.08.2022 12:43             
Признание за Младежки дом-Пазарджик и сдружение “Младежки дейности-Пазарджик“ навръх Международния ден на младежта

БУРГАС. На 12 и 13 август в Зала 2 на Експо-център „Флора“ в морския град се проведе IX-та Национална конферетнция „Достъп на младите хора до култура. Ролята на младежките състави” -по повод Международния ден на младежта 12 август. Форумът бе организиран от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт. Целта му е поддържането и разширяването на активния, национално отговорен диалог между ангажираните с осъществяването на държавните културни политики, за създаване на насърчаваща и благоприятна среда за приобщаване на младите хора на България към култура. Като творци, като публика и като социална ангажираност.

В конференцията участваха представители от 42 културни организации от различни населени места в страната, учители по музика и изкуства,  директори на училища, специалисти по култура от общински администрации, заместник-кметът на Община Бургас, експерти от Министерство на културата. Бе получен и поздравителен адрес от служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева.

От Регионален експертен център “Читалища“ – Пазарджик, инж. Радка Енчева-Кочева представи темата: “Читалищните  младежки състави - съхраняване на традиционните културни ценности и запознаване със световната културна среда“.

В награждаването „ПроКултура“ 2022 за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура грамоти за принос получиха Младежки дом – Пазарджик - в  Категория „Общински културен институт“, и Сдружение “Младежки дейности” – Пазарджик – в Категория „Гражданска организация“,  за проекта си “Театрални взаимодействия”.

Конференцията бе част от комуникационната кампанията на Европейската фестивална асоциация.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички