Регионът

Над 10 000 души се очакват на традиционния събор на Юндола след 2-годишна пауза

  13.08.2022 09:35             
Над 10 000 души се очакват на традиционния събор на Юндола след 2-годишна пауза

Традиционният събор на Юндола ще събере мало и голямо след 2.-годишна пауза заради КОВИД-пандемията. Определена е и датата на празничния ден - 28 август 2022 г., неделя. През септември пъс се подготвят събори и в други населени места от община Велинград - Драгиново (третата снимка под статията) и Грашево.

За събора на Юндола организаторите от Община Велинград и кметство Юндола подготвят традиционно богата програма. В нея ще вземат участие любимите фолклорни изпълнители Иван Дяков и Анна –Мария, както и трупа „Багатур” със своя шоу-програма. Емблематични за това събитие са традиционните народни борби и те със сигурност ще се радват на особен интерес. Пехливанските борби традиционно са организирани от легендите в борбата Александър Томов и Венко Цинцаров, който е родом от Белово.

Съборът на Юндола води своето начало от 1957 година, когато в сърцето на Родопа планина в живописната местност среща си дават млади и стари родопчани, разпилени от живота по всички краища на България. Празникът по традиция започва в 11:30 часа, а гостите на събора освен, че ще могат да се насладят на богатата фолклорна програма, ще могат да си устроят и пикник сред прохладата на вековните борове или да посетят някоя от природните забележителности в близост до курорта. Всяка година съборът на Юндола събира над 10 хиляди души от цялата страна.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички