Регионът

Прокуратурата има доказателства, че човешка ръка е причинила пожара между Елшица и Левски

  11.08.2022 10:39             
Прокуратурата има доказателства, че човешка ръка е причинила пожара между Елшица и Левски

По-рано днес "Знаме" писа, че Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство за причиняване на пожар по непредпазливост - огнената стихия, избухнала в понеделник сутринта в гориста местност в района на Левски и Елшица, непосредствено до главен път II-37, в посока от с. Левски към гр. Панагюрище. Според събраните доказателства, неизвестен извършител по непредпазливост е запалил стърнище, вследствие на което е предизвикал пожар в горския фонд – престъпление по чл. 331 ал. 2 от Наказателния кодекс. Първоначалният срок на разследването е двумесечен.

По досъдебното производство се извършват множество действия по разследването – оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства и др. Предстои да бъдат назначени експертизи – пожаротехническа, оценъчна и др., както и да се установи площта на иглолистната и широколистна гора, която е изгоряла.  Днес, 11 август 2022 г., огънят е бил локализиран. Към момента не са установени умишлени действия за предизвикване на пожара.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички