Други

ЕВН:Фактурите за бизнес клиентите за потребен ток през юли ще са с отразени компенсации

  10.08.2022 11:56             
ЕВН:Фактурите за бизнес клиентите за потребен ток през юли ще са с отразени компенсации

EVN България информира своите бизнес клиенти, че фактурите за потребена енергия през месец юли, които започват да излизат тази седмица, ще включват компенсацията, определена в Програмата за компенсиране разходите за електрическа енергия, одобрена с Решение № 534 от 29.07.2022 г. на Министерски съвет.

Пълното погасяване на задължението на клиентите към дружеството като техен доставчик ще е налице след като Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ изплати на EVN отразените във фактурите компенсации.

Както и досега, компанията съдейства на Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ (ФСЕС) при изплащане на компенсациите.

EVN България напомня, че компенсацията е част от крайната сума, дължима от съответния небитов клиент за потребената от него енергия. Съответно пълното погасяване на задължението на клиентите към EVN като доставчик ще е налице след като ФСЕС възстанови на EVN отразените във фактурите суми за компенсация.

В случай че ФСЕС не направи плащане към EVN, то отразената във фактурата компенсация ще бъде дължима от клиента към дружеството, респективно клиентите ще имат право да я изискат директно от ФСЕС, застраховат се от енергоразпределителното дружество.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички