Регионът

Много доброволци и хеликоптер Кугар гасят пожара, очаква се локализиране на огъня до часове

  09.08.2022 19:23             
Много доброволци и хеликоптер Кугар гасят пожара, очаква се локализиране на огъня до часове

И в момента продължават гасителните действия на огнеборци, горски работници и доброволци в района между селата Левски и Елшица. На място са пожарникари от Панагюрище, Пазарджик, Белово, Септември, Пещера, Велинград, подпомогнати от екипи от Пловдив и Пирдоп. В гасенето участват лесничеи от горските стопанства в региона с високопроходими джипове, пръскачки и тупалки.

От ръководството на ОДМВР – Пазарджик изказват сърдечната си благодарност към всички – към доброволците от Брацигово, Стрелча, Панагюрище, Пещера, Велинград и други населени места, както и хората от ловни дружинки, и други доброволци от околните села, които участват в гасенето. Изключителна помощ се оказва и от „Асарел-Медет“ АД. Да припомним, че решаващо значение за справянето с пожара оказаха от авиобаза Крумово, като в днешния ден оттам изпратиха  хеликоптер Кугар, а сега се чака нов курс, за да се направят обливания с вода и да се ликвидират най-големите големите огнища, видими от въздуха.

На място са и областният управител Трендафил Величков, и общинският кмет на Панагюрище Никола Белишки, и кметовете на двете села, както и директорът на ОД МВР-Пазарджик старши комисар Петко Шотлеков, който на място ръководи действията заедно с директора на пожарната комисар Ангел Ангелов. За да се получава обективна информация за фронта на пожара и огнищата се използва дрон.

Огънят все още не е напълно овладян, тъй като духа много силен вятър, който често сменя посоката си. Очаква се пожарът да бъде локализиран в близките часове.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички