Регионът

Голям пожар между Левски и Елшица, дойде вертолет (обновена)

  08.08.2022 16:50             
Голям пожар между Левски и Елшица, дойде вертолет (обновена)

Сериозен пожар между Левски и Елшица гори в момента, съобщиха от ОД МВР-Пазарджик. Тази сутрин е получен сигнал около 10,30 часа за запалени стърнища в землището на село Левски. Малко по-късно обаче високата температура в комбинация със силен и поривист вятър са причина за разрастването на пожара. Той е обхванал и територия от землището на Елшица, навлязъл е и в горски фонд, в иглолисттна гора. В момента 4 противопожарни автомобила и 4 джипа със служители на Пожарната в Панагюрище, Пазарджик, Велинград и Батак опитват да овладеят стихията. Вертолет Ми-17 вече пристигна от авиобаза Крумово и се включи в гасенето.На борда освен екипажа е и ръководен служител от РДПБЗН Пазарджик, който да координира гасенето с наземните екипи.

На място са директорът на Регионалната противопожарна дирекция комисар Ангел Ангелов, директорът на ОД МВР-Пазарджик старши комисар петко Шотлеков и облантният управител Трендафил Величков. На терен помагат и горски служители от ДГС Панагюрище и ДГС Пазарджик, ангажирани са и много доброволци - местни хора от Левски и Елшица.  Засега най-големият враг за бързото потушаване на огнената стихия е силният страничен вятър, който често сменя посоката си, коментира говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов .

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички