Понеделник, 07 Nov 2022
 
Регионът

Голям пожар между Левски и Елшица, дойде вертолет (обновена)

  08.08.2022 16:50             
Голям пожар между Левски и Елшица, дойде вертолет (обновена)

Сериозен пожар между Левски и Елшица гори в момента, съобщиха от ОД МВР-Пазарджик. Тази сутрин е получен сигнал около 10,30 часа за запалени стърнища в землището на село Левски. Малко по-късно обаче високата температура в комбинация със силен и поривист вятър са причина за разрастването на пожара. Той е обхванал и територия от землището на Елшица, навлязъл е и в горски фонд, в иглолисттна гора. В момента 4 противопожарни автомобила и 4 джипа със служители на Пожарната в Панагюрище, Пазарджик, Велинград и Батак опитват да овладеят стихията. Вертолет Ми-17 вече пристигна от авиобаза Крумово и се включи в гасенето.На борда освен екипажа е и ръководен служител от РДПБЗН Пазарджик, който да координира гасенето с наземните екипи.

На място са директорът на Регионалната противопожарна дирекция комисар Ангел Ангелов, директорът на ОД МВР-Пазарджик старши комисар петко Шотлеков и облантният управител Трендафил Величков. На терен помагат и горски служители от ДГС Панагюрище и ДГС Пазарджик, ангажирани са и много доброволци - местни хора от Левски и Елшица.  Засега най-големият враг за бързото потушаване на огнената стихия е силният страничен вятър, който често сменя посоката си, коментира говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов .

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички