Понеделник, 07 Nov 2022
 
Регионът

Обновяват и преобразяват Пещера с нов проект

  08.08.2022 14:35             
Обновяват и преобразяват Пещера с нов проект

Днес кметът на община Пещера Йордан Младенов направи официална първа копка на реконструкцията на улични ВиК мрежи и съоръжения на територията на град Пещера“ с девет подобекта – по улиците "Беглика", " Панорама", "Владимир Рилски", "Опълченска", "Стефан Кънчев", "Чаталджа", "Христо Ботев" и ул. "Старата крепост".

За събитието пристигнаха Трендафил Величков- областен управител, представители на фирмите изпълнители, строителен надзор и проектанти на проектите. Водосвет за здраве отслужи отец Георги.

Средствата са осигурени от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда. Общата стойност на инвестицията е в размер на 2 893 304,30 лв. Срокът за изпълнение е 270 календарни дни. Ще бъдат подменени общо 3 117,50 м водопровод и 2 577,67 м канализация. Общата дължина на улиците е 2 578 м.

Същевременно бе дадено началото на реконструкция и основен ремонт на улична мрежа с 6 подобекта – по улиците : "Старата крепост", "Стефан Кънчев", "Освобождение", "Беглика", "Христо Ботев" и улица "Владимир Рилски".

Част от средствата са осигурени с постановления на Министерски съвет от 2021 г. в размер на 1 300 000 лв., другата част е със споразумение за финансиране между Община Пещера и Министерство на регионалното развитие на стойност 750 000 лв. Ще бъдат изпълнени 13 008 кв.м. пътна част асфалт и 7 143 кв. м. тротоарни площи.

 „Това е дългоочакван проект от всички жители на Пещера и приоритетен проект за моя мандат като кмет", каза Йордан Младенов в началото на церемонията. Той подчерта пред присъстващите, че за него е важно ремонтните дейности да протичат по всички европейски изисквания, спазване на графиците и качество на свършената работа. " Важно е да се знае, че ще изградим необходимите  мрежи, пресичания на улицата, ВиК отклонения, така че да минимизираме бъдещи разкопавания. Ще помоля живущите в районите на ремонтните дейности да проявят разбиране пред трудностите, които налага процесът на обновяване“, уточни още кметът Йордан Младенов.

"Казаното от г-н Младенов, че се поема ангажимент да се работи в съответствие с всички изисквания и стандарти, напълно ме удовлетворява", каза областния управител Трендафил Величков. Той припомни, че като бивш  ученик на техникума в града е живял на улица, която ще подобри състоянието си. Величков поздрави пещерци, че са направили правилен избор кой да ръководи Пещера като кмет. "Пещерци са разумни хора, знам, че ще проявят толеранс и разбиране пред неудобствата по време на ремонтните дейности. А след това Пещера ще придобие още по-европейски вид за жителите и гостите на общината." Величков пожела здраве на всички за да се радват дълго на новата придобивка и обеща да бъде гост на церемонията по откриването на обновените улици.

Тази инвестиция е поредната крачка, свързана с обновяването и преобразяването на Пещера и е част от поетите пред гражданите ангажименти, включени в програмата за управление на общината на Йордан Младенов в мандат 2019-2023, подчертават от общинска администрация.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички