Спорт

Мариян Палев на косъм от медал на Младежката олимпиада, Ицо и Радина започват утре

  27.07.2022 19:18             
Мариян Палев на косъм от медал на Младежката олимпиада, Ицо и Радина започват утре

БАНСКА БИСТРИЦА. На косъм от бронзов медал бе Мариян Палев на Младежката олимипада в централна Словакия. Джудистът на СК "Кодокан" (Пазарджик) и ученик в 11 клас на Спортното училище стигна до финалната права в битката за отличията в категория до 73 килограма. В първата си среща победи съперника от Гърция Алексиос Михайлидис, а след това загуба от холандеца Джошуа Де Ланге. В репешажите нашето момче потигна победа в срещу представителя на Азербайджан Хюсеинов, а след това - и срещу джудиста от Турция Гюрген. В спора за бронза загуби от украинеца Иван Казимиров в петминутното продължение на двубоя.

Вече писахме, че от 6-членен национален отбор по джудо половината са пазарджиклии, а с тях е и личният им треньор от клуба и преподавател Виден Василев. Това е първи форум за Мариян и за останалите двама пазарджишки джудисти и ученици в Спортното училище.

Утре на татамито излизат при 63-килограмовите Радина Сербезова и Христо Вълков при 81-килограмовите. Десетокласничката Радина ще се изправи срещу представителката на Финландия Луна-Лумия Сейкула и при победа ще се бори с Керем Примо (Израел). Единадесетокласникът Христо пък трябва да преодолее сърбина Стефан Зубович. Схватките и на двамата наши състезатели започват в 10 часа.

Да им стискаме палци!

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички