Понеделник, 24 Oct 2022
 
Други

Синдикатът към образованието в КТ ”Подкрепа”-Пазарджик срещу реформите на министър Денков

  25.07.2022 16:28             
Синдикатът към образованието в КТ ”Подкрепа”-Пазарджик срещу реформите на министър Денков

Продължава управленската агония на екипа на министъра в оставка на МОН Николай Денков с ексцентричните и вредни приумици за удължаване на учебното време за 5 и 6 клас до 30 юни.

Това безумие, явно в контекста на министерската фиксация, че учениците у нас учели най-малко, а учителите пък най-малко работели, отново показва колко вреди бяха и продължават да бъдат нанасяни от свалената вече от власт ПППП в образователната система.

Национален синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" многократно е изразявал своето категорично отхвърляне на подобни волунтаристични промени в учебните планове и програми, които са в ущърб на всички страни на учебната работа, както и за отпадане на НВО в 4 и 10 клас, като напълно ненужно. Те са във вреда и на здравето на учениците и учителите, тъй като прекомерно разтягат и натоварват участниците в учебния процес в един период на тежки метеорологични условия - високи летни температури в неподходяща физическа среда, когато 12-14 годишните ученици трябва да спортуват и да се възстановяват. Става обратното - заради каприза на министерските чиновници в услуга на нечия обсесия, се правят административни безобразия, без същите да се съобразяват с отношението на социалните партньори към тази нелепа политика на МОН.

Очевидно назрява момент на неизбежни ефективни протестни действия в защита на здравия разум и в интерес на всички общности в образователната система на България!

Димитър ХАДЖИДИМИТРОВ

Председател на РСО към КТ „Подкрепа”-Пазарджик

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички