Понеделник, 24 Oct 2022
 
Регионът

Наградиха отличените в конкурса за „Най-добра снимка на фойерверки”

  25.07.2022 12:33             
Наградиха отличените в конкурса за „Най-добра снимка на фойерверки”

ПАНАГЮРИЩЕ. Тази неделя, 24 юли, в Исторически музей – Панагюрище се състоя церемонията по награждаването на отличените в първото издание на фотоконкурса за „Най-добра снимка на фойерверки” от Международния фестивал по фойерверки, който се проведе в Панагюрище от 10 до 12 юни.

Грамотите бяха връчени от д-р Николай Радулов (вестник „Време”, Фото клуб Панагюрище) и Нено Иванов („Огнена хризантема” ЕООД). Преди самото връчване на отличията, д-р Радулов благодари на участниците в конкурса за изпратените красиви фотоси, в които са запечатали незабравими моменти от тазгодишното издание на фестивала по фойерверки в Панагюрище. Той изрази и задоволство от доброто ниво на кадрите. „Въпреки, че конкурса бе обявени броени дни преди старта на фестивала по фойерверки, доста фотографи ни изпратиха свои кадри. Вярвам, че в следващото издание на конкурса участниците ще са още повече”, каза още той, като пожела на участвалите в конкурса фотографи догодина да се срещнат отново под небето на Панагюрище в следващото издание на фестивала.

Нено Иванов благодари на организатора на Международния фестивал по фойерверки Община Панагюрище в лицето на кмета Никола Белишки и зам.-кмета Галина Матанова. Специална благодарност изказа и на генерален спонсор – „Асарел-Медет” АД, както и на „Оптикс“ АД за финансовата подкрепа на фестивала, защото без всички тях събитието, което всеки път събира хиляди гости под небето на Панагюрище, нямаше как да се състои.

Специална благодарност за гостоприемството бе изказана и на екипа на Исторически музей – Панагюрище на чиято територия се осъществи и самата церемония.

След това фотографите получиха своите отличия, като споделиха и впечатленията си за фестивала и обещаха догодина отново да бъдат тук за това уникално и емоционално преживяване. Фотоконкурса стана и повод за създаване на нови приятелства.

Категория „Фотография с фотоапарат”

  1. Николай Гареев

  2. Нина Истревска

  3. Радослав Джунов

Категория „Мобилна фотография”

  1. Галя Иванова

  2. Данислав Атанасов

  3. Светозара Крайчева

Призът „Избор на публиката” грабна Николай Гареев. На страницата на конкурса във фейсбук, неговият кадър събра 304 гласа (към 23,59 ч. на 26 юни), с което завоюва безапелационно наградата за най-харесвана снимка.

Отличените фотографи получиха специални грамоти и ваучери, които могат да се ползват във фирмения магазин на „Огнена хризантема” в Панагюрище.

Припомняме, че конкурсът бе разделен в две категории – „Фотография с фотоапарат” и „Мобилна фотография”. Всеки автор имаше право да участва с до 5 свои снимки.

Общо 29 фотографи изпратиха свои снимки, за да се включат в съревнованието – съответно 9 във „Фотография с фотоапарат” и 20 в „Мобилна фотография”. Общият брой на фотосите допуснати за участие в конкурса е 102.

Фотоконкурсът се провежда за първа година, като идеята е да стане съпътстващо събитие на Международния фестивал по фойерверки в Панагюрище. Идейни вдъхновители и организатори на конкурса са „Огнена хризантема” ЕООД и Фото клуб Панагюрище. През следващите издания на конкурса се очаква той да стане още по-мащабен, както по брой участници, така и на спонсори и награден фонд.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички