Понеделник, 24 Oct 2022
 
Пазарджик

Министър Атанасов: Община Пазарджик ще трябва да възстанови фасадата на Младежкия дом

  23.07.2022 08:18             
Министър Атанасов: Община Пазарджик ще трябва да възстанови фасадата на Младежкия дом

В петък по време на парламентарния контрол в отговор на депутатите от „Продължаваме промяната“, избрани от 13-и МИР-Пазарджик - Петър Куленски и Ивайло Шотев, министърът на културата Атанас Атанасов отговори, че Община Пазарджик не е съгласувала боядисването на фасадата на Младежкия дом с Министерство на културата. Според него, действията на Община Пазарджик са извършени в нарушение на Закона за културното наследство, а междувременно в МК е получено официално писмо от общинската администрация подписано от кмета Тодор Попов, с което той е информирал министерството, че не са извършвани никакви дейности по фасадата на сградата . От ведомството на министър Атанасов са издали административен акт, с който са задължили Община Пазарджик и фирмата-изпълнител да преустановят действията по ремонта на фасадата. Това обаче не се е случило и закононарушението е било продължено.

Министърът на културата пое ангажимент, че след завършване на административната процедура и констатиране на нередностите по съответния законов ред, Община Пазарджик ще бъде глобена, а кметът Тодор Попов ще бъде задължен да възстанови фасадата на Младежкия дом в предишния й вид.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички