Крими

15 пожарникари и 40 горски служителя се борят с огъня между Лесичово и Калугерово

  22.07.2022 10:22             
15 пожарникари и 40 горски служителя се борят с огъня между Лесичово и Калугерово

И костенурка бе спасена от огнения капан

Продължава борбата с огъня в боровата гора между Лесичово и Калугерово. Към момента я водят 15 пожарникари от районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пазарджик и Панагюрище. Както и около 40 горски служители с високопроходими джипове. Две верижни машини продължават да правят и оформят просеки, чрез които да се ограничи разпространението на пожара. От рано сутринта хеликоптер Кугър от Авиобаза "Крумово" облита и гаси огнища от пожара.

На мястото е и директорът на пожарната комисар Ангел Ангелов.

Гасенето е трудно.

- Температурата е зверска, димът те души, имаш усещането , че косата ти ще пламне, защото гори борова гора. Гори като факла, а вятърът я разгаря, като в ковашка пещ – описват ситуацията смелите мъже, които в момента са на мястото.

А освен гората, огнеборците отново спасяват и животинките, на които се наквът. Ясен Анечв, Лазар Конов и Красимир Петров от трета смяна на РСПБЗН-Пазарджик се погрижиха за попаднала в капана на пламъците костенурка.

Работата на екипите продължава. Няма опасност за хората и населените места.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички