Спорт

Осем волей отбора от елита ще играят за Купата на България при мъжете

  21.07.2022 15:41             
Осем волей отбора от елита ще играят за Купата на България при мъжете

Само осем волейболни отбора от участниците в първенството на efbet Супер Волей при мъжете ще играят за Купата на България при мъжете. Това бе решено на работна среща на НВЛ с клубовете, която се проведе в офиса на БФВ. Традиционно надпреварата ще бъде през януари. Първите осем от класирането след първия полусезон в елита получават правото да се борят за националния Трофей.

Да припомним, че актуалният носител на Купата е Хебър (Пазарджик), който спечели и останалите отличия, като записа златен требъл за сезон 2021/22. Купа България се запазва за Висшата лига. Така надпреварата ще се проведе за втора поредна година във второто ниво на волейболния ни шампионат. Повече яснота около регламента ще имма на по-късен етап. Първият исторически носител на Купа България за Висшата лига е Черно море (Варна). Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Другата промяна, е че през новия сезон 2022/23 в efbet Супер Волей при мъжете няма да се провежда турнир на „изпадащите“. Изменението идва по предложение на някои от клубовете. Във волейболния елит участват 14 тима. Играе се всеки срещу всеки, на разменено гостуване в два полусезона. Първите осем играят плейофи. Последните три в класирането, съответно 12-и, 13-и и 14-и изпадат. Заелият единадесета позиция играе плейаут с втория от Висшата лига. Първенецът на второто ниво попълва Супер Волей за сезон 2023/24, когато ще останат 12 тима. Шампионатът се очаква да стартира 14-16 октомври, но това зависи от политическата ситуация и евентуалното провеждане на избори в този период. Преди началото на първенството ще се играе и Суперкупа, в която един срещу друг ще застанат Хебър (Пазарджик) и Нефтохимик 2010 (Бургас).

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички