Пазарджик

”Лица”-та на Александър Йотов – усмихнати шаржове

  21.07.2022 08:27             
”Лица”-та на Александър Йотов – усмихнати шаржове

ПАЗАРДЖИК. Топли и дружески драски и краски на познати знакови лица от областния град, от областта, а и не само. Това е книгата на Александър Йотов „Лица – дружески шаржове”. Малка по формат, тя е побрала поети, художници, актьори, музиканти, хореографи, журналисти, преводачи, критици, общественици (включително кметът Тодор Попов), галеристи, бизнесмени, меценати… Всички тези хора, придали духовните измерения на Пазарджик, надничат от книгата със своя снимка или шарж, а доказаният епиграмист Йотов под всяко име този път е написал не нещо язвително-двустишно. В заглавие и няколко римувани думи е уловил характерното в биографията на всяко от 59-те лица, така че усмивката на автора при представянето на тези нашенци да се пренесе и върху лицето на читателя. Който започва четенето с художника Димитър Казаков-Нерон:

„ПРИЗНАНИЕ

В Пазарджик си нямаме

маркиз, барон -

стига ни един… Нерон.”

Повече за книгата (издателство „Българска книжница”), която се издава с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, четете в книжния брой на „Знаме”.

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички