Понеделник, 24 Oct 2022
 
Пазарджик

”Лица”-та на Александър Йотов – усмихнати шаржове

  21.07.2022 08:27             
”Лица”-та на Александър Йотов – усмихнати шаржове

ПАЗАРДЖИК. Топли и дружески драски и краски на познати знакови лица от областния град, от областта, а и не само. Това е книгата на Александър Йотов „Лица – дружески шаржове”. Малка по формат, тя е побрала поети, художници, актьори, музиканти, хореографи, журналисти, преводачи, критици, общественици (включително кметът Тодор Попов), галеристи, бизнесмени, меценати… Всички тези хора, придали духовните измерения на Пазарджик, надничат от книгата със своя снимка или шарж, а доказаният епиграмист Йотов под всяко име този път е написал не нещо язвително-двустишно. В заглавие и няколко римувани думи е уловил характерното в биографията на всяко от 59-те лица, така че усмивката на автора при представянето на тези нашенци да се пренесе и върху лицето на читателя. Който започва четенето с художника Димитър Казаков-Нерон:

„ПРИЗНАНИЕ

В Пазарджик си нямаме

маркиз, барон -

стига ни един… Нерон.”

Повече за книгата (издателство „Българска книжница”), която се издава с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, четете в книжния брой на „Знаме”.

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички