Други

Поздравление от Маестро Гаро Балтаян до ансамбъл ”Пазарджик” за юбилея

  13.07.2022 07:58             
Поздравление от Маестро Гаро Балтаян до ансамбъл ”Пазарджик” за юбилея

До уважаемата редакция на вестник „Знаме”-Пазарджик

Копие: До главния художествен ръководител на ансамбъл „Пазарджик” Атанас Чолаков

СКЪПИ, УВАЖАЕМИ ДЪЛГОГОДИШЕН ПРИЯТЕЛЮ И НЕЗАБРАВИМ ЗНАМЕНИТ КОЛЕГА  НАСКО ЧОЛАКОВ!

Под небето на Лос Анджелис, от все сърце, все сърце се за радвам по повод честването на славната и респектираща 60-годишнина от основаването на художествения ансамбъл"ПАЗАРДЖИК" - крупно и уникално събитие от национален мащаб.

Със словесно неизразимо задоволство считам за чест, че от превръщането на ансамбъла в професионален през 1962 г. до преместването ми през 2015 година при децата ми в САЩ, често служебно посещавайки школите по изкуствата в Пазарджик съм пряк и възторжен свидетел на забележителното възходящо развитие и израстване на ансамбъла!

Ревностен изпълнител и автентичен интерпретатор на изключително красивите и шедьовърни  песни на  народностна основа на именититe композитори акад. проф. Николай Стойков, Стефан Мутафчиев, Милчо Василев и други, ансамбълът заслужено се утвърди като престижна и водеща фолклорна формация в Пазарджишкия регион!

БЕЗМЕРНА ГОРДОСТ И ДУХОВНА ИЗВИСЕНОСТ ОТ ГРАДА НА АНГЕЛИТЕ И СВЕТЛИНИТЕ ПОЖЕЛАВАМ И ЗАНАПРЕД СЪС СЪЩОТО СИ ИЗПИТАНО И РЕЗУЛТАТНО ТЕМПО, С ХАРАКТЕРНИЯ СИ МЛАДЕЖКИ ЕНТУСИАЗЪМ , С ЕМБЛЕМАТИЧНИЯ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И ЗАРАЗЯВАЩА АМБИЦИОЗНОСТ НА ГЛАВНИЯ ХУДОЖЕСТВЕН РЪКОВОДИТЕЛ, АНСАМБЪЛЪТ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДОКАЗАНИТЕ СИ ВЪЛНУВАЩИ УСПЕХИ И ПОСТИЖЕНИЯ НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ, А И ИЗВЪН НЕЙНИТЕ ПРЕДЕЛИ!!!

Лос Анджелис, Гаро БАЛТАЯН - цигулков педагог, бивш организационен секретар на Инспектората за школите по изкуствата в Пловдивски, Пазарджишки, Кърджалийски, Смолянски и Хасковски окръзи към Министерството на културата

        


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички