Понеделник, 10 Oct 2022
 
Други

90 хористи ще излязат на читалищната сцена в Мало Конаре

  07.07.2022 13:19             
90 хористи ще излязат на читалищната сцена в Мало Конаре
Детският хор на БНР ще е сред участниците

Сред тях са детският хор на БНР, Хора на пловдивски момчета и младежи, хор „Бодра смяна“

90 хористи - деца и младежи, ще излязат на сцената на читалище "Просвета – 1929 – с. Мало Конаре" на 8 юли. Концертът ще започне в 18 часа, а входът ще е свободен.

Присъстващите ще чуят изпълнения на детския хор на Българското национално радио, Хора на пловдивските момчета и младежи "Стефка Благоева", вокална група "Свети Серафим", хор "Бодра смяна", Хора на 91 Немска езикова гимназия "Проф. К Гълъбов", вокална група "Сладки пуканки" и вокална група "Пламъче" - всички от София.

Най-голямото пазарджишко село е едно от местата, през които ще премине

лятното музикално пътуващо турне

по проекта "България - Норвегия пеят". Останалите градове и села, където ще има концерти, са Китен, Малко Търново, Хасковски минерални бани, Говедарци, Кремиковски манастир, парк "Ротонда" в София, Социален център "Конкордия" в София, Национален дворец на децата.

Музикалните прояви навсякъде се осъществяват от фондация ДАРБИ, а в Мало Конаре - с подкрепата на кметството и читалището.

Проектът "България - Норвегия пеят" цели културно сътрудничество и обмен на добри практики между двете държави в областта на

хоровото и певческото изкуство

Той обединява над 120 деца и младежки от различни музикални хорове и групи, които ще споделят музикални идеи и песни и ще покажат какво са научили през годината на музикална сцена.

Идеята е повечето концерти да бъдат в по-малки населени места и да зарадват местната публика. Всички ще са безплатни и достъпни за всички, които желаят да им се насладят.

За съжаление, датата на концерта в Мало Конаре съвпада с датата на отпътуването на специалните гости от Норвегия -  детският хор от Foss school от Осло,  заедно с диригентите Пол Рулещад и Ойстейн Феванг и популярният китарист и композитор Фроде Бард. Те няма да участват. Няма да са на сцената и изпълнителите от хор "Орфей" - Хасково, които също са участници в проекта.

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички