Пазарджик Спорт

Кметът и италианците: Хебър ще върви piano-piano!

  02.07.2022 21:05             
Кметът и италианците: Хебър ще върви piano-piano!
Отляво надясно: Берардино Сако, Тодор Попов, Пиеро Анджелучи

Не съм си намерил името на улицата, за да влизаме в тотаджийски схеми, казва Тодор Попов

На година ще даваме с 1,7-1,8 милиона лева по-малко от бюджета на отбора ни, когато беше в Б група

ПАЗАРДЖИК. Хебър ще върви piano-piano. Лека-полека, но ако целта за този сезон е оставане в елита, то в дългосрочен план искаме да играем в Европа. Това заявиха днес при представянето на италианските партньори във футболния проект на пресконференция на стадион „Георги Бенковски“ кметът Тодор Попов, Берардино Сако - директор на спортно-техническо ниво на JOKER GROUP S.R.I. / ЖОКЕР ГРУП С.Р.Л. и Пиеро Анджелучи  - отговорник за правната и административна част. На сбирката не присъства другият правно-административен експерт Томазо Маникони.

Веднага след това бе представен официално отборът, след което се изигра и последната трета контрола - Хебър и Витоша(Бистрица) не се победиха – 1:1. Голът за нашите вкара Даниел Мбоно.

Ето какво казаха кметът попов и италианските партньори преди да изгледат мача от ВИП-ложата.

За проекта

Много неща се изприказваха и изписаха. Когато се променя нещо, винаги е свързано с някакви интриги, но ние не правим нищо по-различно от това да следваме стъпка по стъпка амбициите, които имаме за развитието на футбола в Пазарджик, каза кметът Попов. През годините съм търсил партньори, които да ни помогнат по този път. Още преди 4-5 години казах, че нашият град заслужава да имаме отбор в А група. Днес сме там, където ни е мястото. През годините съм си партнирал с други хора и считам, че те си свършиха добре работата. От мен няма да чуете лоша дума, напротив. Аз съм доволен и от работата на Николай Митов, и на Иван Папазов, и на всички останали. Но считам, че сега ни трябват хора, които имат и качествата, и нивото, за да играем традиционно всяка година във Висшата лига. За да не се случват нещата от преди – иху-иху, после тихо. Знаете, че аз не говоря празни приказки и не си оставям магарето в калта. Затова решихме да потърсим партньори и това търсене не беше случайна приумица или някакво инцидентно решение. Аз считах, че за да играем добър футбол, няма как да го свършим без партньор. Не говорим само за финансовата страна, а за по-различен манталитет, по-различна организация на работа, по-добри футболисти, по-добър треньор, по-добра методология. Партньори, с които да си имаме доверие и дългосрочни цели. И тъй като познавам всички президенти в българския футбол и това, което се случва, исках да имаме за партньори чужденци. Избрахме ги по две причини – първо, те са достатъчно голяма компания, на която бизнесът основно е представителство на играчи и търговия с играчи. И второ, събрал съм за тях достатъчно информация и от хора, с които са работили, и от тяхната визитка. Това са хора с традиции, с мащаб и за краткото време, в което сме заедно, се убедих в тяхната коректност. Нашата съвместна работа ще бъде средносрочна, 3-5 години, и ако сме доволни един от друг, разбира се, ще продължим. Щастлив съм, че тези хора ни се довериха, защото идват тук и техният риск е много по-голям от нашия. Основната тежест по менажирането на отбора и осигуряването на необходимата класа ще падне на тях, затова им благодаря.

Какво очакваме от нашия отбор? На първо място, да играе добър футбол. А целите са да останем и през следващия сезон във Висшата лига. Без да конкретизираме места, амбиции и т.н. Тепърва започваме да градим този проект. Затова аз съм се научил – полека-полека. На италиански има една хубава дума - piano-piano (бавно-бавно, б.р.). Искам да мултиплицираме същия модел от волейбола тук. Стъпка по стъпка, всяка година да ставаме по-добри. И в средносрочен план да играем в Европа.

За стадиона

За стадиона ще купим ново осветление, с лед лампи. Последно изчакваме да ни представят спецификации и ценова оферта и другата седмица обявяваме поръчката. В нея ще обявим и седалките – трябва да сложим още 1800-2000 седалки. От другия месец стартираме дейностите по разширяването на паркинга. Всички домакински мачове ще играем на националния стадион, защото офертата там е малко по-скъпа отколкото на други места. В най-лошия случай домакинските мачове тук ще са от следващия полусезон, а в най-добрия двете последни домакинства от есенния полусезон ще са тук. Но по-важно е да стане стадиона така, както трябва, а не да правим компромиси. В А група е забранен свободен вход, но ще го направим символичен – 5 лева, а в София може да го направим 10 лева за софиянци – пак ще са най-ниските цени в цялата лига.

За клуба

Сдружението с нестопанска цел „ФК Хебър Пазарджик“ си остава. Там няма да има промени нито в УС, нито в представителството, просто Общината и дружеството, представлявано от нашите приятели, ще помагаме на футболния клуб с всичко, което е необходимо за обезпечаване на дейността му. Не е коректно да обявявам цифри, защото не се прави така. Но разходите на Общината ще бъдат приблизително с 1,7-1,8 милиона лева по-малко от тези, които давахме в Б група. Разбрали сме се с нашите партньори издръжката да бъде фифти-фифти. Приказките, че тук ще става отбор само от чужденци, само от черни, са пълни глупости. Гръбнакът на отбора си остава същият, като след време ще привлечем други хора, които ще допринесат за вдигането на класата. Ще има чужденци, но те ще бъдат хората, които ще вдигнат нивото на клуба. За следващата година – запомнящо се участие в А група. За по-следващата – ще чуете догодина.

За черното тото

Много сме мнителни. Веднага започнахме, тия били тотаджии, тия били схемаджии… Извинявайте, но тези хора са едно огромно дружество, което продава добри играчи. Аз не съм намерил името на улицата. Такова нещо не е изключено – то е невъзможно. Дори само за секунда някой да си помисли, че такова нещо може да бъде направено, просто неговият мач приключва. Нито аз, нито Общината, нито те, ще си заложи репутацията за селски схеми. Искаме да правим добър европейски футбол.

Берардино Сако: Благодаря, че сте тук. Видях Пазарджик, видях, че има живот в спорта, разбрах за постиженията, които имате в спорта. Нищо не се случва случайно. Иска се много работа и много дълго време. И разбира се, познания на материята. Тези преди нас не са се справили добре, справили са се много добре. Не сме тук да показваме как се прави футбол. Тук сме, за да вдигнем нивото и да покажем футболната култура, имаме италиански треньор.- Сигурни сме, че тук има много потенциал, който обаче не е оценен през годините. Българските играчи не са играли пътя, който заслужават заради други мотиви. Нашата цел е да вървим стъпка по стъпка и да останем в Серия А.

Пиеро Анджелучи: Благодарим на кмета и на града, че ни дадоха тази възможност. Тук има всички елементи, необходими за добър футбол. Първо ще започнем с целта да останем в Серия А, а за да успее един проект за много години напред, трябва време.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички