Спорт

Владимир Манчев: ”Хебър” няма да трепери в елита, ще търсим възможно най-добро класиране

  02.07.2022 08:27             
Владимир Манчев: ”Хебър” няма да трепери в елита, ще търсим възможно най-добро класиране

Ще дам всичко от себе си, за да се гордеят пазарджиклии със своя отбор

ПАЗАРДЖИК. На прага на сезона ние разговаряме с Владимир Манчев – първият асистент на Пеа, непосредствено след лагера в Банско и преди представянето на отбора. Разговаряме с любимеца на футболен Пазарджик, който през сезон 2001/02 на „А „група стана голмайстор на България и спечели приза „Футболист на футболистите”, а той – както винаги, е прям и не говори завоалирано.

- Добре дошъл, Владо. Какво е усещането да си отново на стадион „Георги Бенковски” не само като зрител?

- Благодаря. Усещането е много приятно, тук се чувствам като у дома.

- Има опасения, че масиран италиански рейд от футболисти може да обезличи отбора на Пазарджик…

- В момента половината играчи ще бъдат българи, а другата половина – чужденци. Относно българите, ще имаме момчета от втория отбор на „Хебър”. На този етап ще тренират с нас, но дали ще попаднат в стартовия състав и ще запишат мачове в първа лига или ще продължат да играят във втория отбор, зависи само от тях. Това е, което мога да кажа по въпроса.

- Благоприятна ли е програмата за влизане в час? Играем с „Ботев” (Пд), после със „Септември”, „Локомотив” (Пд) и ЦСКА 1948…

- Не мога да кажа, че е благоприятна. Всички мачове в началото ми се струват доста трудни. Още повече, че всичките ни домакинства на националния стадион „Васил Левски” ще бъдат срещу софийски отбори. Не виждам нещо, което ще ни улесни и фаворизира. Гостуванията ни също са доста сложни – „Ботев” (Пд), „Локомотив” (Пд)… Знаем, че това са отбори с традиции в българския футбол. Хубавото е, че няма да пътуваме чак толкова много, но пък ще е неблагоприятно от гледна точка на условията на игра. И четирите ни първи мача са от 18:30 часа – ще играем в най-топлото време и то може би в най-горещите точки на България.

- И за домакинствата няма да пътуваме много, но се очаква отлив на фенове. Какво ще направите, за да ги мотивирате?

-  Не можем да ги излъжем. Още в началото просто трябва да ни повярват. Ние имаме необходимост от подкрепа още от първите мачове. Надяваме се на такава подкрепа в София от нашите привърженици. Вярно е, че първите мачове ще са в най-отпускарския период и присъствието им на трибуните едва ли ще е толкова масирано, колкото ни се иска, но се надяваме. Ето, събраха се доста неща в наш ущърб още от началото на първенството. Но лесно няма. Надяваме се повече хора да ни подкрепят, а ние с играта си да ги убедим, че си е струвало. Това е начинът, по който може да накараш публиката да дойде на стадиона и да застане зад любимия си отбор.

- Широката публика те познава и като спортен анализатор. Доколко ще е трудно оставането ни в елита с оглед на 15-те ни съперници?

- Със сигурност няма да е лесно. Със сигурност. Но ние сме амбицирани и като клуб, и като треньорски щаб, отборът да има едно добро лице. Да играе разпознаваем футбол и да печелим точки, които да ни дават възможност да не треперим за мястото си в елита. Със сигурност това няма да ни е целта, а ще търсим винаги победата и възможно най-добро класиране. Но с оглед на трудностите, които имаме, наистина ще бъде доста оптимистично да се надяваме на някакво много предно място в таблицата.

- Ти дълго ли се колеба - и колеба ли се изобщо, дали да приемеш поканата?

- Да, колебах се. Първоначално дори отказах първата покана, тъй като тя беше за функция в клуба, която не ми допада. След това получих втора покана, в която вече ми беше определена роля в отбора, която ме удовлетворява.

- Преди 11 години в интервю за „Знаме” ти каза, че един ден може да се завърнеш на „Георги Бенковски” вече не като футболист, а под някаква друга форма. През тези 11 години получавал ли си други покани за завръщане?

- Не. Досега не съм имал никакви конкретни предложения от „Хебър” за завръщане. Това е първото.

- Мога да те уверя, че Пазарджик се радва, че се връщаш у дома. Ти си олицетворение на пазарджишкия футбол.

- Радвам се, че е така. И аз съм щастлив да съм у дома. Ще дам всичко от себе си - всичко, което съм постигнал и придобил през годините като футболист и треньор, за да съм максимално полезен на клуба и да накараме пазарджиклии да се гордеят със своя отбор.

Дочо ЧАНЕВ

Цялото интервю - в книжния брой на "Знаме".


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички