Спорт

Фулвио Пеа: Целта пред Хебър е да остане в елита и да направим отбор

  01.07.2022 12:53             
Фулвио Пеа: Целта пред Хебър е да остане в елита и да направим отбор

Целта на Хебър е да остане в efbet лига, това е фокусът, като се опитваме да съберем отбор, за да може да постигне тази цел. Това заяви днес старши треньорът на пазарджишкия клуб Фулвио Пеа при официалното си представяне на стадион „Георги Бенковски”. С него на масата пред журналистите седнаха първият му асистент Владимир Манчев и шефът на ДЮШ на Хебър Кирил Божков. Тримата говориха (поместваме отделно отговорите им) преди представянето на отбора утре  на стадион „Георги Бенковски“, когато от 18 часа  Хебър ще приеме Витоша (Бистрица) за последната си трета контрола в предсезонната подготовка.

Ето какво каза Пеа:

Оставихме най-важните играчи от миналия шампионат в отбора, разчитаме и на други играчи, които идват от всяка част на Европа. В този момент е много трудно да правиш отбор, защото всеки играччака края на трансферия прозорец. Ние сме късметлии, защото футболистите, които дойдоха, приеха с много ентусиазъм  предизвикателството и искат да играят за Хебър. Отборът все още не е в пълен състав, тъй като чакаме някои играчи, селекцията не е приключила. Но за момента ще започнем първенството с наличните състезатели (бел. ред., очаква се утре официално да бъдат представени седем нови попълнения в клуба – днес окончателно те трябва да официализират договорите си.). Утре ще излезем в последната контрола с 16 футболисти, които ще играят в шампионата, още 6 от втория отбор на Хебър и мовмета, които са на проби. За нас в началото стазионът ще е нанагорнище, от нас зависи да го направим така, че да бъде равен, заяви наставникът. Пеа каза още:

Когато получих тази оферта, се ентусиазирах, но освен с голям ентусизъм като професионалист имам големи очаквания за проекта. След като се запознал с кмета на града Тодор Попов, се ентусиазирах още повече, защото градоначалникът има големи амбиции и планове за отбора. Това ме накара да приема още по-уверено тази покана Тук съм от малко време и още не мога да преценя каква е разликата в българския футбол в сравнение с преди 20 години. Сега разполагаме с малко време за подготовка и се радвам, че ще работя с г-н Манчев. Ще разчитам на него относно това с какво се е променил футболът в България през последните години и каква е актуалната му картина. Що се отнася до футбола по света, той е еднакъв навсякъде. Всички искат всичко и веднага. В цял свят има по няколко силни играчи в даден отбор, а другите са горе-долу на едно ниво. Отборите използват висока преса, включително от двамата централни защитници. Ние трябва да свикнем с днешния футбол.А дали да очакваме от Хебър висока преса - все още няма да дадем отговор на този въпрос (смее се).

Футболът е отборна игра и всички играчи трябва да играят в синхрон, но за това се изисква време.  Нашият отбор ще бъде с много нови състезателии със сигурност времето ще ни помогне. Духът и саможертвите ще бъдат много важни за отбора. Това, което искам от моите играчи, е да излезем от трудностите, да влезем във форма и да имаме силен отборен дух, завърши Пеа.

Какво каза Владо Манчев можете да видите ТУК.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички