Пазарджик Спорт

От днес комплекс ”Балона” има и малък басейн, и стрелбище, в понеделник ги отварят

  30.06.2022 13:46             
От днес комплекс ”Балона” има и малък басейн, и стрелбище, в понеделник ги отварят

И два коридора за граждани ще има в плувните съоръжения, но това не  градски плаж, подчерта кметът Попов

ПАЗАРДЖИК. Днес състезатели и кметът Тодор Попов пробваха малкия открит плувен басейн в комплекс „Балона”. От понеделник ще функционират и това съоръжение, и олимпийският открит плувен басейн, чиято лента бе прерязана преди 10 месеца. Сред новите придобивки в комплекса е и прилежащо стрелбище за състезателите по модерен петобой и биатлон. Басейните са предназначени изключително за спортните клубове. Осигурени са и спасители.

Сред официалните гости бяха председателят на сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова и собствениците на „Лакрима”.

С новите придобивки  се придава завършен вид на комплекса с модерни съблекални и кабинети, коридори и трупчета за скачане, трибуни, палми, шезлонги и насипан пясък. Остава да се инсталира само съдийската маса, за да отговаря олимпийският басейн на всички стандарти за провеждане на национални състезания с елемент „плуване”.

Малкият басейн е с размери 25х25 м и дълбочина от 1,20 м до 1,60 м. Отопляването му е със слънчеви колектори, а ако се наложи достигане на необходимата температура ще се използват и газови котли.

Стрелбището е с размери 10х12 м. Финансирането на целия комплекс е изцяло общинско.

„От понеделник съоръженията ще работят и за граждани, но тези басейни не са градски плаж. Тук ще идват хора, които ще плуват или ще тренират”, подчерта кметът-домакин Тодор Попов, който е инициатор на реализирането на този проект. Той изрази убеждение, че сега все повече деца ще се запалят по плувните спортове. А на гражданите обеща, че ще направи всичко възможно догодина към комплекса да се присъедини и градски плаж, независимо, че имотът в съседство не е общински.

Представителите на спортните клубове пък са доволни, че от понеделник започват тренировки на „Балона”, защото тогава стартира ремонт на закрития плувен басейн, който ще продължи до края на август.

На тържественото събитие бяха наградени и поредните шампиони, а преди това кметът Попов спази традицията да се скочи в басейна заедно със състезателите и да направи показен пазарджишки „даладър”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички